Посадовців Мукачівської міськради звинувачують у розкраданні майже 5 мільйонів

Читать на русском
Як з'ясували поліцейські, посадовці під час тендерних торгів придбали 20 міських автобусів за завищеними цінами.

Правоохоронці Закарпатської області викрили схему розкрадання службовцями одного з комунальних підприємств Мукачівської міськради державних коштів.

Про це повідомляє прес-центр Головного управління Національної поліції, передає «Слово і Діло».

Як з'ясували поліцейські, посадовці під час тендерних торгів придбали 20 міських автобусів за завищеними цінами. Таким чином, вони переплатили приватному підприємцю майже 4,7 мільйона гривень із місцевого бюджету.

Віталій КличкоМіський голова Києва
Кличко обіцяє що до кінця 2017 року у Києві буде 100 нових автобусівСказано 4 квітня 2017 р.Статус обіцянки: Виконано

У цій справі порушили кримінальне провадження за привласнення, розтрату майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем.

Водночас у прес-службі Мукачівської міськради стверджують, що придбали 20 автобусів для пасажирських перевезень наприкінці квітня без порушень на відкритих торгах через систему «Прозорро» за найнижчою ціною, яка була запропонована.

«Ні про які завищені ціни мова йти не може, адже закуповували автобуси з додатковим надсучасним обладнанням», – прокоментував заяву правоохоронців про кримінальне провадження директор комунального підприємства «Громадський транспорт Мукачева» Олександр Бідзіля.

За словами Бідзілі, автобуси пристосовані для людей з особливими потребами, тому «їхня вартість є вищою, ніж автобусів базової комплектації».

В процедурі закупівлі були задіяні троє учасників. Приватне підприємство «Ольбія» запропонувало найнижчу ціну, тому й був укладений договір на постачання автобусів саме цього постачальника, пояснює чиновник.

За результатами тендеру ММКП «Громадський транспорт Мукачева» замовило в ПП «Ольбія» автобусів на 44,2 млн грн. Місто закупило 20 міських автобусів Ataman A092H6 із дизельним двигуном «Євро-5».

«І як мінімум дивно, що через півроку після тендеру, перед тим як транспорт має вийти на вулиці міста, правоохоронці виявляють «порушення», – заявляє Бідзіля.

У повідомленні міськради вказано, що 22 серпня був проведений конкурс на визначення перевізника. І 12 вересня новий транспорт стане доступним для мукачівців та гостей міста.

Також зазначимо, поліція розслідує розкрадання 500 мільйонів гривень керівництвом банку «Київська Русь» шляхом видачі кредитів фіктивним компаніям.

Крім того, повідомлялося, що суд заарештував майно двох підозрюваних у справі про розкрадання коштів, виділених на проект «Стіна».

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: