Омелян назвав масштаби розкрадань на «Укрзалізниці»

Читать на русском
Омелян порівняв сучасний стан Укрзалізниці з тим, що було за часів керівництва Георгія Кірпи.

Щороку на «Укрзалізниці» крадуть від 10 до 15 мільярдів гривень.

Про це заявив міністр інфраструктури Володимир Омелян в ефірі телеканалу ZIK, передає «Слово і Діло».

«Ми говоримо про різні моделі управління. За часів Кірпи була жорстка вертикаль, від самої політичної гори до останнього провідника чи залізничника. У цьому випадку, на жаль, ми можемо про таке лише мріяти. З іншого боку, з мого спілкування із залізничниками, які все життя працюють на УЗ, залізниця у такому стані ще не була ніколи. Це в поганому стані, мається на увазі», – наголосив Омелян.

Він також наголосив, що неодноразово порушував питання щодо впливу на діяльність «Укрзалізниці».

«У нас є безумовний вплив як депутатів, так і «бізнес-партнерів» умовних, так званих залізниці, а також криміналітету, які безпосередньо впливають як на закупівлі, так і на перевезення та постачання», - сказав Омелян.

«У випадку «Укрзалізниці» у нас завжди є серйозний виклик, і я вдячний прем’єр-міністру, що було прийнято нарешті правильне рішення щодо звільнення керівника цієї компанії і про невідкладне проведення конкурсу щодо нового очільника», - зазначив міністр.

Він наголосив, що потенціал «Укрзалізниці» величезний, який можна застосувати, коли буде розрубано «гордіїв вузол» з її реформуванням.

«За моїми підрахунками, з цієї компанії крадеться від 10-ти до 15-ти мільярдів гривень щорічно, навіть у цьому стані. Ці гроші повинні бути спрямовані не в кишені окремих людей, а на модернізацію, на оновлення компанії», – наголосив Омелян.

Зазначимо, новий очільник «Укрзалізниці» планує вже до кінця року отримати 1 мільярд чистого прибутку. Також він пообіцяв не підвищувати тарифи до кінця року.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: