У Міненерго повідомили, якими будуть ціни на автогаз

Читать на русском
Роздрібні ціни на автогаз можуть знизитися після пікового періоду їх зростання та подальшого зниження оптової вартості цього виду палива до 12,2 гривні за літр.

Роздрібні ціни на автогаз можуть знизитися після пікового періоду їх зростання та подальшого зниження оптової вартості цього виду палива до 12,2 гривні за літр.

Про це йдеться в листі департаменту нафтогазового комплексу Міністерства енергетики та вугільної промисловості, передає Українська асоціація зрідженого газу, пише «Слово і Діло».

Як змінювалася ціна автогазу за останній рік?За тиждень ціна газу на заправках зросла на третину порівняно з початком року. Експерти запевняють, що незабаром ціна відіграє назад, політики збирають протести, а автомобілісти викладають зайві гроші за паливо. «Слово і Діло» підготувало інфографіку про те, як змінювалася ціна автогазу за останні 12 місяців.

«З огляду на динаміку значного (майже на 25%) зниження оптових цін на зріджений газ, є об'єктивні підстави для пропорційного зниження роздрібних цін на цей вид палива в найкоротші терміни ... Роздрібна ціна має знизиться приблизно на таку ж величину (як і оптова – ред.): 16,5-4,3 = 12,2 гривні за літр», – йдеться в тексті документа.

Зростання цін на газ: коли та наскільки може подешевшати автомобільне пальнеЗа минулі вихідні газ подорожчав на 1,5-2 гривні за літр, перевищивши на деяких АЗС показник у 17 гривень за літр. Тим часом на одному з АЗС прогнозують зниження цін. Причини зростання цін та можливості їх зниження пояснювали експерти.

Відзначимо, 6 та 8 вересня відбулися аукціони з продажу автогазу виробництва двох українських виробників – компаній «Укргазвидобування» та «Укрнафта». Так, на аукціонах оптові ціни на автогаз від «Укрнафти» знизилися до 10,9-11,3 грн/л, а «Укргазвидобування» – 12,2-12,7 грн/л.

Нагадаємо, роздрібні ціни на автогаз продовжують знижуватися з початку вересня й станом на 12 вересня середня вартість цього виду палива в Україні склала 15,2 гривні за літр.

Раніше міністр енергетики та вугільної промисловості Ігор Насалик розповів, чи може регулювати ціни на автогаз.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: