Порошенко розповів, коли будуть знижені ціни на автогаз

Читать на русском
Президент України Петро Порошенко зазначив, що Україна має навчитися жити в умовах гібридної війни, коли були припинені або обмежені поставки скрапленого газу від основного постачальника – Російської Федерації.

Президент України Петро Порошенко зазначив, що Україна має навчитися жити в умовах гібридної війни, коли були припинені або обмежені поставки скрапленого газу від основного постачальника – Російської Федерації.

Про це він заявив журналістам після відкриття заводу «Електроконтакт Україна» у Львівській області 30 серпня, повідомляє «Слово і Діло».

Цінові коливання – 18 гривень за літр: чому злетіли ціни на газЦіни на автомобільний газ уже кілька тижнів поспіль б'ють рекорди та продовжують зростати. Чи варто шукати в цьому політичний фактор, чи це все ж проблеми ринку, що зростає, розповіли експерти.

«Ви знаєте, що в умовах гібридної війни, коли основним постачальником зрідженого газу була РФ, були ухвалені рішення про припинення або обмеження поставок, так само, як це відбувалося з природним газом. Ми маємо навчитися жити в умовах гібридної війни», – зазначив президент.

За його словами, в Україні необхідно налагодити власне виробництво зрідженого газу, щоб заблоковані обсяги з РФ були компенсовані українським виробництвом. Порошенко повідомив, що дав відповідне доручення Кабміну та виробникам.

Як змінювалася ціна автогазу за останній рік?За тиждень ціна газу на заправках зросла на третину порівняно з початком року. Експерти запевняють, що незабаром ціна відіграє назад, політики збирають протести, а автомобілісти викладають зайві гроші за паливо. «Слово і Діло» підготувало інфографіку про те, як змінювалася ціна автогазу за останні 12 місяців.

«Ми чекаємо результатів протягом 2-3 тижнів. І вже в другій половині вересня поставлена ​​задача, впевнений, має бути виконана: зниження ціни на скраплений газ і притягнення до відповідальності тих, хто допустив порушення. Відповідне завдання також надано Нацполіції, ГПУ. За моїм дорученням до факту перевірки, безумовно, має бути залучена громадськість», – прокоментував президент.

Крім того, він додав, що АМКУ перевірить всіх постачальників зрідженого газу, щоб не допустити монопольного становища й зростання цін.

«АМКУ має вжити всіх заходів, щоб не допустити монопольного становища та зростання ціни. Будуть перевірені всі постачальники газу. Якщо буде знайдений факт отримання монопольно високого прибутку, ті, хто це допустив, будуть оштрафовані, й ситуація буде повернута до норми», – додав Порошенко.

Раніше прем'єр-міністр Володимир Гройсман також прокоментував подорожчання автогазу, а в уряді назвали його причину.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: