Насалик розповів, чи може регулювати ціни на автогаз

Читать на русском
У Міністерстві енергетики та вугільної промисловості 31 серпня відбулося засідання міжвідомчої робочої групи з урегулювання кризи на ринку скрапленого вуглеводневого газу.

У Міністерстві енергетики та вугільної промисловості 31 серпня відбулося засідання міжвідомчої робочої групи з урегулювання кризи на ринку скрапленого вуглеводневого газу.

Про це повідомили в прес-службі Міненерговугілля, пише «Слово і Діло» з посиланням на «112 Україна».

«Ведення господарських відносин і регулювання ринку не належить до сфери відповідальності Міненерговугілля», – підкреслив міністр енергетики та вугільної промисловості Ігор Насалик. Також, за його словами, «держава не має наміру втручатися в роботу дистрибуції, але водночас готова сприяти врегулюванню проблеми».

Зростання цін на газ: коли та наскільки може подешевшати автомобільне пальнеЗа минулі вихідні газ подорожчав на 1,5-2 гривні за літр, перевищивши на деяких АЗС показник у 17 гривень за літр. Тим часом на одному з АЗС прогнозують зниження цін. Причини зростання цін та можливості їх зниження пояснювали експерти.

Насалик звернув увагу на важливість комплексного вирішення питання із залученням різних відповідальних органів і наголосив на важливості розширення інфраструктури для зберігання скрапленого газу, вирішення питання транспортування газу в стислі терміни.

Коментуючи ключові та другорядні причини виникнення кризи, міністр нагадав, що раніше Україна мала виробництво більш ніж 90% світлих нафтопродуктів (сировина для виготовлення ЗВГ – ред.), ввозила лише 9% високооктанових нафтопродуктів. На сьогодні ситуація змінилася: більшу частину нафтопродуктів, в тому числі й зріджений вуглеводневий газ, Україна імпортує.

Насалик також підкреслив, що є низка домовленостей із зарубіжними партнерами, зокрема з Іраном, про можливість постачання нафти. Також він зазначив, що «Укртранснафта» готова забезпечити диверсифікацію поставок нафти на нафтопереробні підприємства.

Нагадаємо, європейська компанія почала поставляти в Україну природний газ.

Раніше співвласник однієї з мереж АЗС прогнозував зниження цін на автогаз.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: