Співвласник однієї з мереж АЗС прогнозує зниження цін на автогаз

Читать на русском
Співвласник мережі автозаправних станцій КЛО розповів, коли чекати падіння цін на автомобільний газ.

Ціни на оптовому ринку зрідженого вуглеводневого газу почали знижуватися в зв'язку зі зростанням пропозиції й протягом тижня-двох можна очікувати відкату роздрібних цін на нього приблизно до 14 гривень за літр із пікових значень у 16-17 гривень за літр.

Таку думку висловив співвласник мережі АЗС КЛО Ігор Чернявський на прес-конференції «Причини подорожчання зрідженого газу», повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «Інтерфакс-Україна».

«Пік (цін – ред.) пройдено. Якщо перед святами нам пропонували по 680 доларів за тонну, то зараз від того ж постачальника ми отримали пропозицію вже по 580 доларів за тонну ... За тиждень-два побачимо ціну близько 14 гривень за літр», – сказав він.

Чернявський зазначив, що викликане дефіцитом різке зростання цін на автогаз на українському ринку призвело до того, що для постачальників цей ринок став високопреміальним: з 20-40 дол. за тонну премія зросла до 200-300 дол. за тонну. Це збільшує пропозицію поставок, і з одночасним скороченням попиту через різке подорожчання автогазу це має досить швидко призвести до зниження цін на нього.

Водночас, на думку директора GT Group Владислава Колодяжного, стабілізація ринку відбудеться до кінця вересня-початку жовтня, а взимку ціни на ринку будуть приблизно такими ж, як і рік тому. Загалом учасники прес-конференції пояснили подорожчання автогазу з кінця липня дефіцитом поставок на тлі сезонного піку споживання, інфраструктурними обмеженнями та роботою нелегального сектора.

Нагадаємо, ціни на автогаз у Києві встановили новий рекорд.

Раніше в Кабміні назвали причину подорожчання автогазу.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: