У Міносвіти визначилися з датами проведення ЗНО-2018

Читать на русском
8 вересня набуває чинності наказ МОН щодо проведення зовнішнього незалежного оцінювання 2018 року.

У 2018 році зовнішнє незалежне оцінювання проходитиме з 22 травня до 14 липня з 11 предметів.

Про це повідомили в прес-службі Міністерства освіт і науки України в п'ятницю, 8 вересня, передає «Слово і Діло».

До переліку предметів увійшли українська мова та література, історія України, математика, біологія, географія, фізика, хімія, а також англійська, іспанська, німецька та французька мови.

Зазначається, що на ЗНО тести з іноземних мов уперше будуть двох рівнів складності – В1 і В2. Також вони включатимуть частину «Розуміння мови на слух»: прослуховування звукових фрагментів і виконання завдань до них.

Випускникам шкіл результати тестування з трьох предметів будуть зараховуватися як результати державної підсумкової атестації. Зокрема, вони мають обов'язково здати тестування з української мови та літератури, математики або історії України (на вибір) і ще один предмет зі списку (історія України, математика, біологія, географія, фізика, хімія, англійська, іноземна мова).

Учні яких шкіл Києва показали кращі результати на ЗНО у 2017 році?Напередодні нового навчального року аналітики «Слова і Діла» відстежили, учні яких шкіл Києва показали кращі результати на тестах ЗНО в цьому році.

Окрім випускників шкіл, 2018 року ЗНО з української мови та літератури проходитимуть учні (слухачі, студенти) професійно-технічних, вищих навчальних закладів, які в 2018 році здобудуть повну загальну середню освіту. Таким учасникам результати тестування зараховуватимуться як оцінки за державну підсумкову атестацію для їхнього атестату про повну загальну середню освіту.

Раніше міністр освіти розповіла, як освітня реформа врегулює мовне питання.

Нагадаємо, раніше в Міносвіти назвали суму, необхідну для реформи освіти.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: