Освітній закон України: Угорщина звернулася до ОБСЄ, ООН та ЄС

Читать на русском
Уряд Угорщини звертає увагу міжнародних організацій на новий закон про освіту в Україні, який, на думку Будапешта, утискатиме права угорської меншини.

Угорщина звернулася зі скаргою до генерального секретаря ОБСЄ, уповноваженого організації у справах нацменшин і чинного голови ОБСЄ, а також до верховного комісара ООН з прав людини та комісара ЄС із питань розширення та європейської політики добросусідства.

Про це повідомляє УНН з посиланням на «Радіо Свобода», передає «Слово і Діло».

Рада підтримала реформу освіти: що зміниться для школярів і педагогівВР запровадила 12-річне навчання в школі, схвалила підвищення мінімальної заробітної плати вчителів до 4 прожиткових мінімумів для працездатних громадян поетапно до 2023 року.

У цьому листі угорський уряд звертає увагу міжнародних організацій на ухвалення Верховною Радою нового закону про освіту, який, на думку Будапешта, утискатиме права угорської меншини в Україні.

Як заявив голова МЗС Угорщини Петер Сіярто, його країна також просить вжити невідкладних заходів, щоб цей закон не почав діяти.

Раніше повідомлялося, що Угорщина та Румунія висловили невдоволення ухваленням закону «Про освіту», який передбачає, серед іншого, що викладання в навчальних закладах України здійснюється державною мовою.

Нагадаємо, що вчора голова МЗС Угорщини викликав посла України через закон про освіту. Однак пояснення українського дипломата, як і попередні заяви міністра закордонних справ України Павла Клімкіна про те, що угорці за національністю, які живуть в Україні, як і представники інших нацменшин, мають володіти українською державною мовою, не задовольнили угорську сторону.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: