Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено
  • Народний депутат України
  • Член депутатської фракції "Європейська Солідарність"
  • Член Комітету з питань бюджету

Гончаренко пообіцяв, що Україна ніколи не погодиться на те, щоб на Донбасі були російські миротворці

17 березня 2015 року народний депутат України Олексій Гончаренко запевнив, що Україна ніколи не погодиться на те, щоб на Донбасі були російські миротворці (відео 03:30)
Архів
Сказано 17 березня 2015 р.

Джерело

  • http://112.ua/video/aleksey-goncharenko-o-vypolnenii-minskih-dogovorennostey.html?type=90104
  • http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/zweb2/webproc4_1?pf3511=54399
  • http://iportal.rada.gov.ua/news/Novyny/110903.html
  • http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/zweb2/webproc4_1?pf3511=55337

Результат

17 березня 2015 року Верховна Рада України підтримала "Проект постанови "про схвалення звернення від імені України до Ради Безпеки Організації Об'єднаних Націй та Ради Європейського Союзу стосовно розгортання на території України міжнародної операції з підтримання миру і безпеки". За відповідне рішення проголосував 341 депутат.

4 червня 2015 року Верховна Рада України ухвалила Закон "Про внесення змін до Закону України "Про порядок допуску та умови перебування підрозділів збройних сил інших держав на території України". Законодавчим актом доповнено Закон України "Про порядок допуску та умови перебування підрозділів збройних сил інших держав на території України" низкою положень, спрямованих на розширення переліку правових підстав перебування підрозділів збройних сил інших держав на території України. Зокрема, такою підставою пропонується вважати надання Україні на її прохання допомоги у вигляді проведення на її території міжнародної операції з підтримання миру і безпеки на підставі рішення ООН та/або ЄС.

Крім того, передбачено заборону на перебування на території України підрозділів збройних сил тих держав, які розв'язують проти України збройну агресію.

Обіцянка переміщується в категорію "архівні обіцянки", оскільки ВРУ 8- го скликання не голосувала за відповідні ініціативи.