У Міноборони озвучили нову зарплатню військовослужбовців

Читать на русском
Зарплатня рядового військовослужбовця ЗСУ в зоні проведення АТО становить мінімум 17 тисяч гривень.

З 1 вересня зарплатня рядового військовослужбовця у званні солдата, який виконує завдання в зоні проведення антитерористичної операції, становить мінімум 17 тисяч гривень.

Про це заявив заступник начальника департаменту фінансів Міністерства оборони Сергій Галінський на брифінгу в Києві, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «Інтерфакс-Україна».

«7 тисяч гривень – це основне грошове забезпечення, 10 тисяч гривень – це доплата; вона починається, коли солдат провів в АТО повний місяць. Крім того, якщо солдат безпосередньо брав участь у бойових діях або збив техніку противника, виплачується додатковий бонус», – сказав він.

Галінський зазначив, що зарплати військовослужбовців Повітрянодесантних військ і морської піхоти вищі, ніж у військовослужбовців інших підрозділів Збройних сил України.

Військовому прокурору без житла подарували пристойну суму грошейВійськовому прокурору одного з регіонів України близькі подарували майже 600 тисяч гривень, які він витратив на новий транспортний засіб.

«Обсяг видатків 2017 року дозволяє нам у повному обсязі забезпечити виплату грошового забезпечення на рівні, не меншому за 2016 рік, і заробітну плату з урахуванням зростання мінімальної зарплати в державі», – заявив він.

За словами чиновника, Міноборони має достатньо коштів на відновлення озброєння та військової техніки, підготовку військ, утримання та вдосконалення систем зв'язку.

«Наразі заборгованості з виплати винагород немає», – стверджує він.

«У 2016 році ми витратили на винагороди учасникам АТО лише 1,9 мільярда гривень, а за 8 місяців поточного року ми вже витратили 2,2 мільярда гривень», – сказав Галінський.

Раніше повідомлялося, що депутати закликали уряд підвищити мінімальну зарплатню в Україні до чотирьох тисяч гривень.

Згодом Кабінет міністрів України запропонував підвищити мінімальну заробітну плату до 3764 гривень після ухвалення законопроекту про пенсійну реформу.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: