Кабмін хоче підняти мінімальну зарплату

Читать на русском
Після ухвалення законопроекту про пенсійну реформу уряд пропонує підвищити мінімальну заробітну плату до 3764 гривень.

Кабінет міністрів України пропонує підвищити мінімальну заробітну плату до 3764 гривень після ухвалення законопроекту про пенсійну реформу.

Про це повідомив міністр соціальної політики Андрій Рева, пише УНІАН, передає «Слово і Діло».

Підвищення зарплат і пенсій: як зростуть виплати та з чим пов'язана соціальна активність владиНе минуло й тижня роботи парламенту, а депутати вже ініціюють підвищення соціальних виплат. Зокрема, зарплат та пенсій. Із чим це пов’язано та наскільки реально, з’ясовували експерти.

«Перший крок після того, як ми проголосуємо за реформу, це підвищення базового розміру заробітної плати до 3764 гривень цього року», – повідомив міністр.

Рева також зазначив, що уряд не збирається підвищувати пенсії одноразово, підвищення пенсій планується щорічно.

Він додав, що збільшення страхового стажу для виходу на пенсію сприятиме виведенню оплати праці з тіні, оскільки люди будуть зацікавлені в легалізації праці протягом усієї трудової діяльності.

Нагадаємо, що 13 липня Верховна Рада ухвалила за основу проект закону про підвищення пенсій. Зокрема, законопроект №6614 передбачає підвищення необхідного страхового стажу для виходу на пенсію до 25 років в 2018 році та до 35 років щорічно до 2028 року.

Уряд пропонує відновити диференціацію розмірів пенсій залежно від отриманого заробітку й страхового стажу та переглянути умови індексації пенсій.

Як відомо, мінімальна зарплата в Україні була підвищена до 3,2 тис. грн із 1 січня 2017 року.

У серпні в КМДА розповіли, наскільки зросла зарплата в столиці за півроку.

Нагадаємо, раніше Держстат порахував зростання реальної зарплати за рік.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: