Посол України назвав перевагу української армії перед військами НАТО

Читать на русском
Пристайко відзначив позитивні оцінки з боку Альянсу щодо реформування ЗСУ та потенціалу української армії.

У протистоянні російській агресії українські військові набули значного бойового досвіду та психологічної стійкості, що є корисним для збройних сил країн НАТО.

Про це заявив очільник місії України при НАТО Вадим Пристайко на зустрічі з українськими журналістами в Брюсселі, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «Укрінформ».

«Керівництво Альянсу та керівництва урядів союзників вбачає вступ України (до НАТО – ред.) у двох треках. Перший – це потужні військові можливості української армії воювати, а також, що найголовніше, – це психологічна готовність воювати ... Це те, чого не вистачає багатьом націям. І вони це усвідомлюють», – сказав посол.

Ірина ФрізНародний депутат України
Фріз запевнила, що подання заявки щодо членства у НАТО буде через РеферендумСказано 10 червня 2017 р.Статус обіцянки: Архів

Пристайко також відзначив позитивні оцінки з боку Альянсу щодо реформування ЗСУ та потенціалу української армії.

«Але є ще й політичні чинники, які треба визнавати. І поки що політичний баланс у визнанні з боку Альянсу України (йдеться про вступ до НАТО – ред.) не дозволяє ухвалити рішення на користь нашої держави. Йдеться про консенсус», – зауважив голова місії України при НАТО.

Він повідомив, що обговорив напередодні з генеральним секретарем НАТО Єнсом Столтенбергом ці питання.

«НАТО – це консенсус ідей. Політична нерішучість поки що перемагає», – додав Пристайко.

Раніше повідомлялося, що до кінця року Міністерство оборони України хоче впровадити ще 41 стандарт Організації північноатлантичного договору в якості національних стандартів.

Також зазначимо, що Міжнародна компанія Global Firepower, яка щорічно складає рейтинг кращих армій світу, цього року помістила Україну на 30-те місце.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: