Політики привітали військових розвідників

Читать на русском
Петро Порошенко, Володимир Гройсман та Андрій Парубій привітали військових розвідників із професійним святом.

Керівництво України привітало військових розвідників із професійним святом.

Президент Петро Порошенко розмістив своє привітання в Facеbook, передає «Слово і Діло».

«Розвідники – це еліта нації та еліта Збройних сил України. Вітаю вас, воїни, з професійним святом!», – написав він.

До привітань долучився й прем'єр-міністр Володимир Гройсман.

«Сьогодні, у складних бойових умовах гібридної війни, яку веде влада Росії проти України, Ви самовіддано й відважно, а досить часто й ціною власного життя виконуєте найскладніші завдання із захисту державного суверенітету та відновлення територіальної цілісності нашої держави. Без перебільшення, Ви є опорою безпеки й захисту українського народу та держави, елітою Українського війська», – йдеться в його привітанні, розміщеному на «Урядовому порталі».

Як зазначив очільник уряду, від початку агресії Російської Федерації проти України розвідники одними з перших стали на захист Батьківщини.

Голова Нацполіції заявив про створення «кримінальної розвідки»Голова Національної поліції України Сергій Князєв заявив про те, що найближчим часом в структурі кримінальної поліції буде створена розвідка з метою удосконалення боротьби з криміналом.

«Солдати й офіцери воєнної розвідки, виявляючи мужність та героїзм, на передовій й у ворожому тилу сумлінно й бездоганно виконують поставлені завдання. Розвідувальні підрозділи стали легендарними, а їхні командири й бійці відзначені високими державними нагородами. Ви переконливо довели, що вмієте перемагати, маючи велику внутрішню силу, невичерпну енергію, свідомий патріотизм, здатність працювати в напруженому ритмі», – наголосив Гройсман.

Голова Верховної Ради Андрій Парубій у привітанні, оприлюдненому на сайті парламенту, також відзначив особливу роль розвідки в часи російської агресії на Донбасі.

«Значення розвідувальної діяльності особливо зростає в наш час, коли Російська Федерація здійснює проти України жорстоку та неприховану агресію. І сьогодні воїни-розвідники беруть активну участь у заходах щодо захисту територіальної цілісності та недоторканності України, виявляючи при цьому мужність та високий професіоналізм», – наголосив він.

За словами спікера, нинішнє свято свідчить про визнання особливої ролі, яку відіграє розвідка в гарантуванні національної безпеки.

«Саме завдяки об'єктивній та оперативній інформації, здобутій розвідниками в складних бойових умовах, ухвалюються важливі стратегічні рішення, які наближають нашу перемогу», – зазначив Парубій і побажав розвідникам здоров’я, щастя, витримки та оптимізму.

А секретар Ради національної безпеки і оборони Олександр Турчинов зауважив, що для розвідників героїзм – щоденна робота.

«Ваші професійні дії на всіх ділянках фронту й у ворожому тилу, патріотизм, мужність, сміливість та самовідданість стали легендами ... Військова розвідка наводить жах на окупантів, і від цього жаху всі свої проблеми й негаразди противник пов'язує з вашими діями. Це справжнє визнання!», – зазначив він.

Як повідомлялося, 7 вересня відзначається День військової розвідки України.

Раніше Порошенко нагородив медалями «Захиснику Вітчизни» й орденами «За мужність» 67 військовослужбовців Збройних сил України та Національної гвардії України, 12 з яких – посмертно.

Під час параду до Дня Незалежності Порошенко присвоїв звання Герой України з врученням ордена «Золота Зірка» лейтенанту Василю Тарасюку та посмертно капітану Євгену Лоскоту.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: