Геращенко розповіла, що стало каменем спотикання в перемовинах щодо заручників

Читать на русском
Українська сторона чітко стоїть на позиції, що зі списку вимог ОРДЛО мають бути виключені всі ті, хто не має жодного стосунку до війни на Донбасі.

У питанні обміну заручників каменем спотикання є вимога ОРДЛО звільнити криміналітет і терористів.

Про це повідомляє перша віце-спікерка Верховної Ради, представниця України в гуманітарній підгрупі ТКГ Ірина Геращенко на своїй сторінці в Facebook, передає «Слово і Діло».

Геращенко зазначає, що на засіданні гуманітарної підгрупи в присутності ОБСЄ Київ підтвердив передану днями пропозицію щодо негайного звільнення заручників.

Геращенко прокоментувала заяву Путіна про миротворців на ДонбасіГеращенко підкреслила, що миротворці мають бути введені на всю окуповану російськими військами територію України

«Ми вимагаємо звільнити 87 українців, чиє місцеперебування нами встановлене. Українська сторона в рамках компромісу готова звільнити 309 осіб, щоб тільки витягти наших», – зазначає Геращенко.

«Камінь спотикання – це вимога звільнити криміналітет і терористів, що не підпадають під дію Мінських угод, тому це неприйнятно», – наголосила вона.

Геращенко зазначила, що українська сторона чітко стоїть на позиції, що зі списку вимог ОРДЛО мають бути виключені всі ті, хто не має жодного стосунку до війни на Донбасі.

«Чекаємо відповіді на наші офіційні компромісні пропозиції, які повністю базуються на Мінських угодах», – зазначила депутатка.

З хороших новин Геращенко відзначила, що в рамках попередніх домовленостей МКЧХ вдалося передати листи й посилки від родин заручникам на окуповані території.

«Щоправда, представникам МКЧХ не дали можливості безпосередньо зустрітися з хлопцями, побачити їх, все прийняв керівник тюрми. Тобто за всі роки війни жодного прямого доступу МКЧХ до заручників не було. І це також серйозне порушення гуманітарного блоку Мінських угод», – наголосила віце-спікерка.

Раніше повідомлялося, що станом на 2 вересня в заручниках бойовиків перебувають 144 українця.

Також безвісти зниклими на сході України вважаються понад 400 громадян.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: