Додон хоче нагородити російських військових у Придністров’ї

Читать на русском
Президент Молдови Ігор Додон заявив, що в 25-ту річницю завершення конфлікту в Придністров'ї винагородить російських військових, які там дислокуються.

Президент Молдови Ігор Додон заявив, що у 25-ту річницю завершення конфлікту в Придністров’ї винагородить російських військових, які дислокуються в невизнаній республіці.

Про це він повідомив у ефірі російського телеканалу, передає «Слово і Діло» з посиланням на NewsMaker.

Додон відзначив, що прибуде до Тирасполя в день відзначення заходів. Вперше після збройного конфлікту на Дністрі президент Молдови візьме участь у заходах у Придністров'ї.

«Такого ніколи не було. Наступного тижня я нагороджу молдовських військових, і якщо придністровці погодяться, то й російських миротворців, державними нагородами Республіки Молдова. Це показник нашої високої оцінки цієї місії», – заявив Додон.

Додон відмовився підписувати закон про заборону російської пропаганди у ЗМІЗа словами Додона, прикриваючись боротьбою з пропагандою, демократи намагаються приховати провали проєвропейської коаліції.

Нагадаємо, 21 липня парламент Молдови ухвалив декларацію з вимогою вивести війська РФ з території Придністров'я. Президент Ігор Додон назвав дії правлячої коаліції черговою провокацією щодо Росії.

Також напередодні компетентні органи Молдови заборонили російській делегації на чолі з віце-прем'єром Дмитром Рогозіним посадку в аеропортах Кишинева й Тирасполя. Візит планувався для участі в святкуванні 25-річчя початку «миротворчої операції» на Дністрі.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: