Молдова запідозрила РФ у незаконних навчаннях у Придністров'ї

Читать на русском
Республіка Молдова висловлює занепокоєння у зв'язку з підготовкою на території невизнаного Придністров'я військових навчань, в яких візьмуть участь російські військовослужбовці

Республіка Молдова висловлює занепокоєння у зв'язку з підготовкою на території невизнаного Придністров'я військових навчань, в яких візьмуть участь російські військовослужбовці.

Під час навчань відпрацьовується форсування ріки Дністер з метою нападу на Молдову.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «Укрінформ».

«Неподалік від села Тернівка Слободзейського району (Придністровський регіон) було зафіксовано істотне скупчення військової техніки і спеціального військового обладнання. Подальша робота військових спостерігачів з ОКК (Об'єднаній Контрольній комісії - ред.) була заблокована представниками командування російських сил у Тирасполі», - йдеться у повідомленні.

Після цього російські і придністровські військовослужбовці спішно евакуювали військову техніку та заблокували доступ спостерігачів до місця, де мають проходити військові навчання.

Молдова наголошує, що військові навчання за участі військовослужбовців фейкової «Придністровської Молдавської республіки» та за підтримки російського військового контингенту грубо порушують статут миротворчої місії (російські війська мають там статус «миротворчих»).

В Об'єднаній Контрольній комісії назвали ці дії провокаційними, здатними дестабілізувати ситуацію у регіоні.

За попередніми даними, початок військових навчань з імітацією форсування річки Дністер запланований на 5 серпня.

Як повідомлялося, Молдова оголосила віце-прем'єра РФ персоною нон грата.

Нагадаємо, Додон хоче нагородити російських військових у Придністров'ї.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: