Лавров розповів, коли російські війська підуть із Придністров'я

Читать на русском
Лавров заявив, що ініціатори виведення російських військ із Придністров'я хочуть війни РФ з Україною та Молдовою.

За словами міністра закордонних справ Росії Сергія Лаврова, ініціатори виведення російських військ із Придністров'я хочуть війни РФ з Україною та Молдовою.

Про це він заявив сьогодні, 1 вересня, на виступі в МДІМВ, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на УНІАН.

«Я не думаю, що можна передрікати війну. Ніхто цього не хоче, крім тих, хто водив рукою представників молдавського уряду, коли вони писали ноту про необхідність вивести наших військовослужбовців із Придністров'я. Ті, хто це підказав молдавському уряду, вони хочуть війни між нами і Україною, між нами і Молдовою», – сказав Лавров.

За його словами, люди, які підказують Молдові такі дії, «гальмують роботу формату «5+2».

Молдова запідозрила РФ у незаконних навчаннях у Придністров'їРеспубліка Молдова висловлює занепокоєння у зв'язку з підготовкою на території невизнаного Придністров'я військових навчань, в яких візьмуть участь російські військовослужбовці .

«Їм не потрібно врегулювання, їм потрібно щось зробити неприємне для РФ, підсунути чергову якусь кризову ситуацію», – заявив голова МЗС РФ.

Він вважає, що така тактика – це «лінія на стримування Росії».

«Російські військовослужбовці перебувають у Придністров'ї на підставі угод, укладених після того, як гарячу фазу конфлікту на початку 90-х років вдалося погасити завдяки російській армії», – заявив Лавров.

Він підкреслив, що російські військовослужбовці підуть, «щойно будуть створені умови».

Зазначимо, прикордонна поліція Молдови заборонила в'їзд на територію країни членам делегації з Росії та Південної Осетії, які прямували до Придністров'я.

Раніше Молдова звернулася до ООН з проханням включити питання про повне виведення російських військових із Придністров'я до порядку денного 72-ї сесії Генеральної асамблеї.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: