Названа країна, з якої очікуються поставки антрациту

Читать на русском
Порт Південний 8-12 вересня прийме три судна з імпортним антрацитом для українських електростанцій.

Віце-прем'єр Володимир Кістіон повідомив, що три судна з імпортним антрацитом прибудуть з 8 до 12 вересня до порту «Південний» під Одесою.

Про це повідомляє кореспондент «РБК-Україна», передає «Слово і Діло».

«З 8 до 12 вересня у нас пік поставки енергетичної марки «А» – приходять щонайменше три кораблі до порту «Південний», – сказав Кістіон на засіданні уряду в середу.

За його словами, українська сторона технічно готова до прийому вугілля.

Голова української компанії «Центренерго» Олег Козенко раніше заявив про підписання контракту з американською Xcoal Energy & Resources.

Він передбачає поставку Україні до кінця року 700 тисяч тонн енергетичного вугілля. США 22 серпня відправили в Україну першу партію вугілля в рамках цієї угоди.

Україна без антрациту: радикальні плани Міненерго, реальні потреби та імпорт зі СШАЕкс-міністр енергетики розповів, чи зможе Україна за півтора року позбутися залежності від антрацитної групи вугілля.

За даними Кістіона, зараз на складах теплової генерації України накопичено 1,9 млн тонн вугілля, що порівняно з аналогічним періодом минулого року більше вдвічі.

З весни 2017 року в порту «Південний» розвантажили три судна з антрацитом з ПАР, який закупив ДТЕК для Придніпровської та Криворізької ТЕС.

Як відомо, Україна до 2019 року планує відмовитися від антрациту.

Нагадаємо, що український уряд погодив зі США поставку антрациту.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: