Україна до 2019 року відмовиться від антрациту – Насалик

Читать на русском
Україна до кінця 2019 року може відмовитися від використання вугілля антрацитної групи, який в основному імпортується, на енергоблоках.

Міністр енергетики та вугільної промисловості Ігор Насалик розраховує, що Україна до кінця 2019 року відмовиться від вугілля антрацитної групи.

Про це повідомляє «Урядовий портал», передає «Слово і Діло».

«Міненерговугілля має чіткий графік переведення енергоблоків на газову групу вугілля й контролює його дотримання, що дозволить до кінця 2018 року замістити близько 6 мільйонів тонн антрациту, а до кінця 2019 року – відмовитися від вугілля антрацитної групи»,– заявив Насалик.

Говорячи про нинішні заходи з метою переведення котлоагрегатів з антрацитного на газове вугілля, міністр зазначив, що, зокрема, для заміщення дефіцитного антрацитного вугілля з 2016 року реалізується пілотний проект переведення енергоблоків №2 і №5 Зміївської ТЕС ПАТ «Центренерго» на газову групу вугілля. В травні цього року енергоблок №2 включений до мережі для виконання пусконалагоджувальних робіт, а реконструкція енергоблоку №5 триває.

«Наше завдання – не диверсифікувати поставки антрациту, а здійснити його заміщення», – зазначив Насалик.

При цьому міністр заявив про необхідність збільшення використання власної сировинної бази. За його словами, амбітні цілі щодо збільшення власного видобутку на 10 млн тонн дозволять повністю відмовитися від імпорту й забезпечити теплову генерацію вітчизняним вугіллям.

Міністр зі спортивними амбіціями: як працюється в Міненерго Ігорю НасаликуПротягом найближчого місяця «Слово і Діло» розповідатиме про те, як виконують свої прямі й політичні обов’язки очільники відомств уряду. Сьогодні пропонуємо поговорити про одного з ключових для України міністрів – міністра енергетики й вугільної промисловості.

«Реальний сектор, який може забезпечити додатковий обсяг видобутку вугілля, – це державні шахти», – переконаний міністр.

Для цього, на його думку, є потенціал і можливості за умови належного фінансування заходів з модернізації вугільної галузі.

Раніше Україна узгодила зі США поставки антрациту.

Нагадаємо, що раніше екс-міністр енергетики розповів «Слову і Ділу», чи зможе Україна за півтора року позбутися залежності від антрацитової групи вугілля.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: