Насалик: через півтора року Україна не потребуватиме антрациту

Читать на русском
Міністр енергетики та вугільної промисловості Ігор Насалик вважає, що через півтора року Україна не потребуватиме антрацитової групи вугілля.

Міністр енергетики та вугільної промисловості Ігор Насалик вважає, що через півтора року Україна не потребуватиме антрацитової групи вугілля.

Про це він повідомив після засідання Кабінету міністрів у середу, 19 липня, передає «Слово і Діло» з посиланням на «Інтерфакс-Україна».

«Через півтора року в нас не стоятиме питання щодо антрацитової групи вугілля на теплоелектростанціях. Щодо теплоелектроцентралей – ще стоятиме», – сказав міністр.

Насалик пояснив, що зараз відбувається переобладнання другого та п'ятого блоків Зміївської ТЕС, четвертого блоку Трипільської ТЕС. Крім того, зараз цим питанням активно займаються «ДТЕК Придніпровська ТЕС» і «ДТЕК Криворізька ТЕС».

Рішення про перехід на газову групу ухвалило «Донбасенерго».

«Лише ТЕЦ працюватимуть на незначній частині антрацитового вугілля», – зазначив Насалик.

Водночас міністр запевнив, що контракт на поставку антрациту зі США вже попередньо узгоджений.

«Попередньо узгоджений контракт на два судна. Вже розроблені зміни з Мінінфраструктури, щоб вони не перетиналися з суднами, які слідують із Південно-Африканської Республіки. У нас одна проблема – ціна на антрацитову групу вугілля залежить від того, на який час підписаний довгостроковий контракт, а я можу запевнити: через півтора року нам антрацитна група вугілля вже не знадобиться», – сказав Насалик.

Як підсумував міністр, з урахуванням нинішніх запасів і запасів минулого року, коли не стояло питання про переміщення товарів із зони АТО, наразі в Україні вугілля практично вдвічі більше, ніж на той період.

«Я не бачу проблем із проходженням майбутнього опалювального сезону», – сказав Насалик.

Також він повідомив, що вугілля з окупованих територій Донбасу від бойовиків із Росії потрапило до Туреччини.

Крім того, в Україні із середини липня скасовано дію надзвичайних заходів у енергетиці.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: