Україна отримала запит від Грузії щодо Саакашвілі й починає перевірку

Читать на русском
Отриманий від Грузії запит і всі супутні матеріали будуть перенаправлені до Генеральної прокуратури України для проведення екстрадиційної перевірки.

Міністерство юстиції отримало запит від Головної прокуратури Грузії на арешт і видачу колишнього президента Грузії, екс-голови Одеської обласної державної адміністрації Міхеіла Саакашвілі.

Про це повідомив заступник міністра юстиції України з питань європейської інтеграції Сергій Петухов на прес-конференції в Києві, передає «Слово і Діло» з посиланням на «РБК-Україна».

«Україна отримала запит про розшук, взяття під варту та екстрадицію Міхеіла Саакашвілі. Запит Головної прокуратури Грузії був адресований Міністерству юстиції України та Генеральній прокуратурі України», – сказав він.

Садовий анонсував зустріч Саакашвілі депутатами «Самопомочі»Кілька депутатів партії «Самопоміч» зустрічатимуть екс-губернатора Одеської області Міхеіла Саакашвілі на КПП «Краковець».

Петухов також додав, що Україна починає екстрадиційну перевірку щодо Саакашвілі. Крім того, він зазначив, що прокуратура Грузії гарантує, що Саакашвілі не будуть переслідувати за політичними ознаками та не передаватимуть третім країнам.

«Головна прокуратура Грузії в своєму запиті надала гарантію Головній прокуратурі України, що цей запит не має мети переслідувати особу з політичних мотивів, що особа не буде притягнута до відповідальності за скоєння злочину, що не передбачений запитом, що особа не буде видана третій державі без згоди України, а також, що стосовно запитуваної особи будуть застосовані законодавство Грузії й передбачені міжнародними договорами права та свободи людини», – додав заступник міністра.

За словами Петухова, отриманий від Грузії запит і всі супутні матеріали будуть перенаправлені до Генеральної прокуратури України для проведення екстрадиційної перевірки.

Як відомо, 18 серпня в Головній прокуратурі Грузії заявили, що надіслали Генпрокуратурі України черговий запит на екстрадицію свого колишнього президента Міхеіла Саакашвілі.

Також нагадаємо, в 2015 році Генеральна прокуратура України відмовилася видати Грузії Саакашвілі.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: