ГПУ не знайшла причин для екстрадиції Саакашвілі

Читать на русском

Генеральна прокуратура України відмовилася видати Грузії колишнього президента цієї країни і позаштатного радника Президента України Михайла Саакашвілі.

Про це повідомила прес-служба ГПУ, інформує «Слово і Діло».

Зокрема, Генпрокуратура України закінчила проведення екстрадиційної перевірки за запитом Головної прокуратури Міністерства юстиції Грузії про видачу Михайла Саакашвілі для притягнення до кримінальної відповідальності за вчинення ним ряду злочинів з перевищенням службових повноважень у період, коли він обіймав політичну посаду в Грузії.

«За результатами перевірки Генеральна прокуратура України дійшла висновку про існування ризику того, що запит про видачу Саакашвілі зроблено компетентними органами Грузії з метою його переслідування з політичних мотивів. Крім того, його екстрадиція суперечила б вимогам Конвенції про захист прав людини і основоположних свобод 1950 року», – зазначили в ГПУ.

За таких обставин Генеральною прокуратурою як центральним органом України з питань видачі прийнято рішення про відмову в екстрадиції Саакашвілі, про що повідомлено грузинських колег, додали в Генпрокуратурі України.

Нагадаємо, з вимогою екстрадиції екс-президента Грузії Михайла Саакашвілі грузинська прокуратура звернулася до ГПУ 17 лютого поточного року.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: