У Мін'юсті анонсували нові послуги для підприємців та землевласників

Читать на русском
Міністерство юстиції України запустить нові онлайн-послуги для допомоги підприємцям та землевласникам.

За місяць Міністерство юстиції України запустить нові онлайн-послуги для допомоги підприємцям та землевласникам.

Про це повідомив міністр юстиції України Павло Петренко на засіданні регіонального оперативного штабу з питань захисту прав агровласників у Івано-Франківську, передає «Слово і Діло» з посиланням на «Укрінформ».

«За місяць ми запустимо послугу й можливість перевірки для підприємців і власників землі: це як онлайн-реєстрація договору оренди на землю та перевірка прав на землю в двох реєстрах через онлайн-послугу», – повідомив Петренко.

Він зауважив, що для цього є всі домовленості з Міністерством аграрної політики, яке взяло на себе «синхронізацію двох реєстрів: земельного кадастру та реєстру нерухомості».

Як Петренку працюється на посаді голови Мінюсту?«Слово і Діло» продовжує стежити за тим, як міністри виконують свої обіцянки: сьогодні під приціл наших аналітиків потрапив довгожитель Кабміну, міністр юстиції Павло Петренко.

За словами Петренка, Мін'юст відпрацьовує ще й третю новацію в режимі онлайн. Вона дозволить відстежувати власнику землі та попереднім орендарям інформацію про будь-які дії, що відбуваються з землею. На думку міністра, це допоможе уникнути проблем із подвійною реєстрацією договору оренди.

«Коли реєстратор без належного пакету документів вчиняє дії щодо зміни права власності чи права користування землі, це завершений склад злочину», – зазначив Петренко.

За його словами, в Україні близько 20 таких кримінальних проваджень вже передані до суду.

Нагадаємо, раніше держвиконавцям Мін'юсту встановили обмеження для винагород у 200 прожиткових мінімумів або 308 тисяч гривень.

Уже за кілька днів головний державний виконавець відділу примусового виконання рішень департаменту державної виконавчої служби Мін'юсту Олексій Кузьменко отримав майже 365 тисяч гривень винагороди.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: