Держвиконавцям Мін'юсту урізали премії

Читать на русском
Уряд встановив обмеження у 200 прожиткових мінімумів для винагород державним виконавцям Міністерства юстиції.

Для винагород, що виплачуються державним виконавцям Міністерства юстиції, Кабінет міністрів встановив обмеження у 200 прожиткових мінімумів або 308 тисяч гривень.

Таке рішення уряд ухвалив на засіданні в середу, 23 серпня, передає «Слово і Діло» з посиланням на УП.

За словами заступника міністра юстиції з питань євроінтеграції Сергія Петухова, у ході реформи 9 місяців тому Мін'юст запровадив систему заохочення праці державних виконавців у вигляді отримання відсотків від повернутого державі боргу.

Чиновники преміум-класу: огляд найбільш премійованих посадовців країни«Слово і Діло» підготувало огляд політиків і чиновників, які сильніше за інших були обсипані преміями в 2016 році.

«Але так відбулося, що деякі з виконавців почали отримувати занадто високі винагороди, і тому ми вирішили обмежити максимальну суму, яку може отримати як винагороду державний виконавець», - заявив він.

Петухов запропонував, встановити граничний розмір такої премії за завершення одного провадження на рівні 2% від повернутого боргу, якщо сума не перевищує 200 прожиткових мінімумів для працездатних осіб (зараз це 308 тисяч гривень).

Уряд підтримав цю пропозицію.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що за шість місяців 2017 року вісім чиновників Міністерства юстиції України отримали винагород на більш ніж 23 мільйони гривень.

Також зазначимо, очільник «Укравтодору» Славомір Новак отримав 900% надбавки до зарплати.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: