Зеркаль: Білорусь поводиться як партнер лише на словах, а діє зовсім інакше

Читать на русском
Зеркаль розповіла, що білоруська сторона не забезпечує належного рівня співпраці в зв’язку з пошуком зниклого там 19-річного українця Павла Гриба.

Заступниця міністра закордонних справ України з питань європейської інтеграції Олена Зеркаль вважає, що Білорусь на словах поводиться як партнер, а насправді діє зовсім по-іншому.

Про це вона заявила в ефірі «5 каналу», передає «Слово і Діло».

«Насправді, щодо Білорусі, мені здається, набагато більше питань, ніж відповідей, зараз», – зазначила вона.

Зокрема, за її словами, одним із питань є вступ Білорусі до Світової організації торгівлі, а також питання безпеки українських громадян у цій країні.

Зникнення українця в Білорусі: прокуратура відкрила провадженняЧернігівська прокуратура розслідує кримінальне провадження щодо зникнення громадянина України на території Республіки Білорусь.

«Чи будемо ми підтримувати Білорусь у цьому вступі, зважаючи, наприклад, на те, що Білорусь – це остання країна Євроазійського економічного союзу, яка вступає до СОТ? І що буде, якими будуть наслідки цього вступу? Чи ми все ж таки будемо дивитися на свої інтереси, і нав'язувати вже Білорусі, через Білорусь ЄврАзЕСу свої інтереси, включаючи транзит, включаючи всі заборони, включаючи всі ліцензії та всю решту питань, а також, звичайно, вирішуючи питання і в'їзду громадян України, і безпеки громадян України в Білорусі», – сказала Зеркаль.

«На мою думку, це комплексне питання, й ми маємо підходити до цього комплексно, бо Білорусь на словах поводиться як партнер, а насправді вони поводяться зовсім по-іншому», – наголосила вона.

Зеркаль також розповіла, що білоруська сторона не забезпечує належного рівня співпраці в зв’язку з пошуком зниклого там 19-річного українця Павла Гриба.

Також Україна підготувала для ООН факти невиконання Росією рішень Міжнародного суду.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: