Україна підготувала для ООН факти невиконання Росією рішення Міжнародного суду

Читать на русском
У травні українська сторона скерувала до РФ дипломатичну ноту з проханнями повідомити, як вони виконують наказ суду ООН.

Рада безпеки Організації Об'єднаних Націй має заслухати факти невиконання Росією рішення Міжнародного суду ООН щодо відновлення діяльності Меджлісу кримськотатарського народу та доступу до освіти українською мовою в анексованому Криму.

Про це заявила заступниця міністра закордонних справ України з питань європейської інтеграції Олена Зеркаль в ефірі «5 каналу», повідомляє «Слово і Діло».

Вона нагадала, що в травні українська сторона скерувала до РФ дипломатичну ноту «з проханнями повідомити, як вони виконують наказ суду (ООН)».

Місія ООН обговорює затримання мітингувальників в окупованому Криму – ЧубаровВ офісі Моніторингової місії ООН з прав людини в Україні обговорюється питання затримання в анексованому Криму активістів похилого віку.

«І саме тому для нас було важливо, щоб Рада безпеки ООН також опікувалася цим питанням і заслухала результати виконання наказу суду для того, щоб це питання не було суто українсько-російським. А щоб Рада безпеки також була частиною дискусії, і щоб це було наочно, що Росія не виконує та чому Росія не виконує», – сказала Зеркаль.

Вона повідомила, що робота в цьому напрямку триватиме.

Зазначимо, Росія приховала від ООН справжні витрати на армію за 2016 рік.

Також у МЗС розповіли, що в зоні проведення АТО на сході України безвісти зниклими вважаються понад 400 громадян.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: