Зникнення українця в Білорусі: прокуратура відкрила провадження

Читать на русском
Чернігівська прокуратура розслідує кримінальне провадження щодо зникнення громадянина України на території Республіки Білорусь.

Чернігівська прокуратура розслідує кримінальне провадження про зникнення громадянина України на території Республіки Білорусь.

Про це УНН повідомили в прес-службі прокуратури Чернігівської області, передає «Слово і Діло».

«Під процесуальним керівництвом Чернігівської місцевої прокуратури здійснюється досудове розслідування в кримінальному провадженні за попередньою правовою кваліфікацією за частиною 1 статті 115 КК України (умисне вбивство) щодо зникнення громадянина України, який у подальшому за повідомленнями окремих ЗМІ можливо затриманий співробітниками спецслужб іноземної держави на території Республіки Білорусь», – йдеться в повідомленні.

У слідства є кілька версій вибуху на Грушевського – прокуратураСлідчі Головного управління Нацполіціі Києва під керівництвом прокуратури розслідують вибух на Грушевського в День Незалежності, є дві основні версії.

Зараз у кримінальному провадженні проводяться слідчі (розшукові) дії, спрямовані перш за все на встановлення свідків, обставин події та місцеперебування зниклого. З цією метою органом досудового розслідування керівництву Державної прикордонної служби України скерований запит про підтвердження факту перетину місцевим жителем державного кордону України.

Крім того, до компетентних органів іноземної держави готуються клопотання про надання міжнародної правової допомоги з метою підтвердження або спростування факту й підстав затримання та розшуку громадянина України, його місцеперебування.

Перебіг розслідування в кримінальному провадженні керівництвом регіональної прокуратури взятий на контроль.

Раніше повідомлялося, що в Гомелі зник 19-річний хлопець з інвалідністю, який поїхав на зустріч із дівчиною. Батько підозрює, що його викрали співробітники ФСБ РФ.

Пізніше посольство України в Білорусі надіслало ноту Міністерству закордонних справ країни з проханням встановити місцеперебування зниклого.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: