Місія ООН обговорює затримання мітингувальників в окупованому Криму – Чубаров

Читать на русском
В офісі Моніторингової місії ООН з прав людини в Україні обговорюється питання затримання в анексованому Криму активістів похилого віку.

В офісі Моніторингової місії ООН з прав людини в Україні 14 серпня проходить обговорення затримання мітингувальників в анексованому Криму.

Про це повідомив голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров, передає «Слово і Діло».

Рефат ЧубаровГолова Меджлісу кримсько-татарського народу
Чубаров пообіцяв, що в Україні буде створено Міжнародний комітет «Крим» для захисту прав людиниСказано 16 серпня 2016 р.Статус обіцянки: Не виконано

«В офісі Моніторингової місії ООН з прав людини в Україні обговорюємо ситуацію в окупованому Росією Криму. Сьогоднішні поодинокі пікети і затримання у Сімферополі в центрі уваги», - написав Чубаров.

У Сімферополі біля будівель підконтрольних Кремлю Верховного суду, парламенту й уряду Криму 14 серпня пройшли одиночні пікети на підтримку арештованого раніше кримськотатарського активіста Сервера Караметова. Пізніше російські правоохоронці почали затримувати мітингувальників.

За останніми даними кримських активістів, були затримані дев’ятеро людей, серед них і правозахисниця Ліля Гемеджі.

76-річний активіст Сервер Караметов минулого тижня був затриманий саме під час проведення одиночного пікету.

Підконтрольний Кремлю Верховний суд анексованого Криму залишив його під вартою до 19 серпня.

Також повідомлялось, що сьогодні на лінії розмежування з анексованим Кримом російські прикордонники затримали двох громадян України.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: