У Росії вбили екс-спецпризначенців кримської «Альфи», які перейшли на бік РФ – ЗМІ

Читать на русском
Колишні працівники СБУ спецпідрозділу кримської Альфи, були оголошені в розшук в Україні за дезертирство.

У Росії загинули колишні працівники СБУ з підрозділу кримської «Альфи», які в березні 2014 року зрадили Україну.

Про це в Facebook написав журналіст Юрій Бутусов із посиланням на російські ЗМІ, передає «Слово і Діло».

«28 серпня відбулася малопримітна подія. За інформацією російських ЗМІ, на околиці Хасав'юрту, в далекому російському Дагестані місцеві партизани атакували групу спецпризначенців ФСБ Росії. Двоє російських силовиків були знищені на місці», - пише він.

Ними виявилися колишні працівники спецпідрозділу СБУ, які були оголошені в розшук Україною за дезертирство.

Організатор викрадень Луценка та Вербицького спіймався на поїздках до РФ – ГПУПідозрюваний в організації викрадення Ігоря Луценка та вбивства Юрія Вербицького в 2014 році Олександр Волков видав себе тим, що дізнавшись про затримання своїх спільників, спробував втекти до Росії.

«Підполковник Олександр Байбутлов, 01.11.77 року народження, із Севастополя, оголошений в Україні в розшук за дезертирство, а також підполковник Денис Ракицький, 06.08.77 року народження, із Севастополя, оголошений в Україні в розшук за дезертирство», – пише Бутусов.

Зазначається, що в березні 2014 року Ракицький і Байбутлов відмовилися виконувати накази українського командування та перейшли на бік ворога. В 2016 році вони були нагороджені медаллю Міністерства оборони Росії «За повернення Криму».

Раніше повідомлялося, що екс-працівник СБУ Ігор Устименко, який фігурує в журналістському розслідуванні у справі про вбивство Павла Шеремета, раніше служив у підрозділі «Альфа» на території Криму.

Раніше ГПУ повідомила про завершення слідства щодо нападу «Беркута» на «автомайданівців».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: