Гройсман прокоментував подорожчання автогазу

Читать на русском
Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман вважає нинішню ситуацію на ринку зрідженого газу диверсією проти України.

Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман вважає нинішню ситуацію на ринку зрідженого газу диверсією проти України.

Про це він сказав під час міжвідомчої наради в Кабінеті міністрів 29 серпня, повідомляє прес-служба українського уряду, передає «Слово і Діло».

Як змінювалася ціна автогазу за останній рік?За тиждень ціна газу на заправках зросла на третину порівняно з початком року. Експерти запевняють, що незабаром ціна відіграє назад, політики збирають протести, а автомобілісти викладають зайві гроші за паливо. «Слово і Діло» підготувало інфографіку про те, як змінювалася ціна автогазу за останні 12 місяців.

«Я хочу, щоб служби, від яких це залежить, навели лад на ринку автомобільного газу. Різке підвищення ціни на скраплений газ має всі ознаки змови. Ринок лихоманить. Це диверсія проти України. Ми маємо захистити внутрішнього споживача – пересічних громадян», – сказав він.

Цінові коливання – 18 гривень за літр: чому злетіли ціни на газЦіни на автомобільний газ уже кілька тижнів поспіль б'ють рекорди та продовжують зростати. Чи варто шукати в цьому політичний фактор, чи це все ж проблеми ринку, що зростає, розповіли експерти.

Повідомляється, що прем'єр доручив профільним міністерствам, Антимонопольному комітету, Державній фіскальної службі, правоохоронним органам розібратися із ситуацією, визначити причини підвищення ціни на автомобільний газ і вжити заходів щодо зниження вартості палива й підтримання конкуренції на ринку.

«Перше завдання – протягом декількох тижнів стабілізувати ситуацію. На 15 вересня маємо отримати іншу цінову картинку на ринку зрідженого газу. Я пропоную Міністру енергетики та вугільної промисловості Ігорю Насалику скликати міжвідомчу комісію з палива й напрацювати всі рішення з цього приводу. Віце-прем'єр-міністру Володимиру Кістіону – порти, залізниця, митниця – прошу опрацювати максимально швидке проходження всіх процедур, включаючи перевалку й транспортування палива. І окремо – ДФС і поліція – проаналізувати прискіпливо всіх учасників ринку, особливо недобросовісних трейдерів. Також доручаю на рівні віце-прем'єр-міністрів за тиждень провести нараду й внести комплексну пропозицію щодо врегулювання ситуації», – сказав Гройсман.

Нагадаємо, співвласник однієї з мереж АЗС прогнозує зниження цін на автогаз.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: