В уряді назвали причину подорожчання автогазу

Читать на русском
За словами урядовців, подорожчання відбулося через брак цього вида палива в Україні та необхідність імпортувати його з-за кордону.

Кабмін шукає шляхи вирішення проблеми подорожчання зрідженого газу в Україні.

Про це повідомляє у Facebook прес-служба Мінекономрозвитку, передає «Слово і Діло».

За твердженням урядовців, подорожчання відбулося через брак цього вида палива в Україні та необхідністю імпортувати його з-за кордону.

За вихідні зросла ціна на автомобільний газЦіна автогазу з 18 по 21 серпня на великих українських заправках зросла на 1,5-1,63 грн за літр.

«Українські виробники зрідженого газу - «Укргазвидобування», «Укрнафта», «Укртатнафта» і приватні компанії - покривають не більше 20% потреб ринку. Решту Україна імпортує з Росії, Білорусі, Казахстану та інших країн. Обмеження з боку РФ призвели до зменшення імпорту зрідженого газу в Україну і, на жаль, його дефіциту. Це вплинуло на ціну», - пояснюють у міністерстві.

Міністр економічного розвитку і торгівлі - перший віце-прем'єр Степан Кубів доручив Міненерговугіллю, Державній регуляторній службі, АМКУ, Державній фіскальній службі та Держстату проаналізувати ситуацію на ринку зрідженого газу та надати пропозиції щодо вирішення ситуації.

Нагадаємо, що 17 серпня в Україні знову подорожчав автогаз.

Раніше експерт розповів «Слову і Ділу» про причини різкого здорожчання автомобільного газу.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: