Луценко прокоментував інформацію про підвищення зарплати

Читать на русском
Генеральний прокурор Юрій Луценко привітав підвищення зарплат прокурорам і заявив, що свою заробітну плату в розмірі 94 тис. грн відпрацьовує.

Генеральний прокурор Юрій Луценко привітав підвищення зарплат прокурорам і заявив, що свою заробітну плату в розмірі 94 тис. грн відпрацьовує.

Про це він написав на своїй сторінці в Facebook, повідомляє «Слово і Діло».   «Оклад генпрокурора та його заступників уряд прирівняв до керівників інших правоохоронних органів. Тому я отримаю за серпень 94 тисячі гривень (було 49). Знаю, це багато. Вважаю, що я ці гроші відпрацьовую», – написав генпрокурор.

За його словами, минулого року правоохоронці виявили та відправили до суду 1739 корупціонерів і повернули до бюджету 10 млрд грн, а за півріччя 2017 року відправили до суду 1202 корупціонера та поповнили бюджет на 45 млрд грн.

«Саме тому вважаю справедливим рішення ВР та уряду про підвищення зарплат прокурорів», – зазначив він.

Луценко повідомив, що згідно з ухваленим рішенням уряду, прокурор ГПУ залежно від вислуги отримуватиме 20-34 тис. грн (раніше було 16-23 тис. грн), прокурор регіональної та місцевої прокуратур отримуватиме 14-26 тис. грн (було 9-14 тис. грн).

Раніше повідомлялося, що Луценко вимагає від прем'єр-міністра Володимира Гройсмана кадрових змін.

Відзначимо 29 червня 2017 року Луценко пообіцяв восени внести до Верховної Ради подання на зняття недоторканності з кількох депутатів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: