Держстат порахував зростання реальної зарплати за рік

Читать на русском
Державна служба статистики підрахувала, наскільки збільшилися реальні зарплати в Україні в порівнянні з липнем 2016 року.
фото: minfin.com.ua

Реальні зарплати в Україні в липні 2017 року зросли на 17,2% в порівнянні з липнем минулого року, хоча в порівнянні з червнем 2017 року – зменшилася на 0,5%.

Про це йдеться в звіті Держстату, повідомляє «Слово і Діло».

За даними відомства, середня номінальна зарплата штатних працівників в липні порівняно з червнем знизилася на 0,3%, а за рік – збільшилася на 36,6%, і склала 7,33 тисячі гривень.

Найбільше зростання зарплат Держстат зафіксував в Сумській, Чернівецькій, Хмельницькій, Кіровоградській, Закарпатській, Житомирській, Вінницькій, Полтавській, Івано-Франківській, Херсонській, Тернопільській та Черкаській областях, де зарплати зросли на 40-46%. Зарплати в столиці збільшилися не так істотно – на 31,9%.

Найнижче зростання зарплат Держстат зафіксував в Донецькій і Луганській областях (без урахування зони АТО), де вони збільшилися на 31,4 і 24,8% відповідно.

При цьому найбільшою середня зарплата в липні 2017 року була в столиці – 11,4 тисячі гривень, а найнижчою – у Чернігівській області: 5,8 тисячі гривень.

Нагадаємо, реальна зарплата обчислюється кількістю товарів і послуг, які можна придбати за номінальну зарплату.

22 серпня прем'єр-міністр Володимир Гройсман озвучив, на скільки зросте платня вчителів в 2018 році.

16 серпня в Держстаті розповіли, на скільки в Україні зменшилася кількість безробітних за останній місяць.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: