ГПУ повідомила про підозру посадовцям Міноборони за розкрадання майже 70 мільйонів

Читать на русском
Головна військова прокуратура повідомила про підозру п'ятьом чиновникам Міністерства оборони в привласненні в цілому 68,2 млн гривень бюджетних коштів.

Головна військова прокуратура повідомила про підозру п'ятьом посадовцям Міністерства оборони України в привласненні бюджетних коштів.

Про це сьогодні повідомила прес-служба Генеральної прокуратури, передає «Слово і Діло».

«На підставі зібраних доказів 5 колишнім і нинішнім керівникам Департаменту державних закупівель та постачання матеріальних ресурсів Міністерства оборони України повідомлено про підозру у вчиненні злочинів, передбачених ч.2 ст.367 (службова недбалість) та ч.2 ст.425 (недбале ставлення до військової служби) КК України», - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що з метою забезпечення відшкодування завданої шкоди на майно обвинувачених наклали арешт.

«Виконувач директора зазначеного вище департаменту та начальник одного з управлінь цього департаменту оформили договори купівлі-продажу, за яким Міноборони незаконно виплатила ряду фірм-постачальників засобів захисту 32,6 млн гривень ПДВ (незважаючи на те, що згідно законодавства, операції з постачання військових касками і жилетами на час проведення АТО звільнені від оподаткування). У цьому ж кримінальному провадженні повідомлено про підозру учаснику та директору та головному бухгалтеру підприємства-постачальника, які привласнили кошти Міністерства оборони на суму 34,1 млн грн», - повідомляє прес-служба відомства.

Вірус корупції в МВС: Троян і безліч фейківГучний обшук у заступника міністра внутрішніх справ Вадима Трояна і подальший розвиток подій показали, що війна між командами Порошенка й Авакова триває – хоча поки що їм і вдалося домовитись.

Обвинувальні акти щодо всіх зазначених осіб направлені до суду.

Як відомо, представники Міноборони особисто перевірятимуть, чим годують солдатів.

Нагадаємо, що вчора були внесені зміни до статуту ЗСУ.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: