Скандал навколо «Динамо»: у столичному клубі прокоментували ситуацію з грою в Маріуполі

Читать на русском
Офіційна позиція київського Динамо щодо гри в Маріуполі не змінилася: столичний клуб відмовляється їхати грати в Приазов'я, зважаючи на неспокійну обстановку.
Фото з відкритих джерел

У футбольному клубі «Динамо» Київ офіційно повторили свої вимоги щодо гри 7-го туру Української прем'єр-ліги проти ФК «Маріуполь» на домашньому стадіоні приазовської команди.

Кияни, як і раніше, відмовляються їхати грати до Маріуполя через неспокійну ситуацію на цій ділянці фронту, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на сайт клубу.

При цьому у столичній команді кажуть, що готові зіграти саме в Маріуполі, як тільки отримають гарантії безпеки.

«ФК «Динамо» Київ укотре офіційно заявляє про свою готовність зіграти календарний матч 7-го туру УПЛ з ФК «Маріуполь» саме в місті Маріуполі. Це відбудеться одразу після нормалізації оперативної обстановки на Маріупольському (Приморському) напрямку і надання поточних оперативних листів від органів СБУ та ГУ Нацполіціі про вжиття ними всіх можливих заходів для забезпечення безпеки перебування й пересування гравців і персоналу ФК «Динамо» (Київ), забезпечення безпечного прибуття і перебування уболівальників клубу в місті Маріуполь», – зазначають на сайті клубу.

Карта АТО: ситуація на сході України на 27 серпняСитуація на сході країни станом на 00:00 27 серпня 2017 року за даними РНБО України, прес-центру АТО, Міноборони, журналістів і волонтерів.

У ФК кажуть, що на їхні неодноразові звернення щодо забезпечення безпеки до господаря поля, а також до Нацполіції та СБУ, відповідних письмових гарантій станом на 20:00 26 серпня, тобто менше, ніж за добу до запланованого старту гри, вони не отримали.

Також у «Динамо» кажуть, що моніторинг ситуації в зоні проведення АТО показує, що в останні дні саме на цьому напрямку спостерігається загострення ситуації та численні обстріли в бік українських територій.

«За умови виконання вищевказаних вимог, просимо врахувати нашу позицію з цього питання і призначити нову дату календарного матчу в місті Маріуполь», – йдеться у зверненні клубу.

Нагадаємо, раніше глава Донецької обласної військово-цивільної адміністрації Павло Жебрівський звинуватив «Динамо» в неповазі до маріупольських уболівальників, для яких приїзд до міста столичного клубу був би актом підтримки в умовах війни.

Як відомо, матч повинен був відбутися сьогодні, 27 серпня, о 17:00.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: