Спорт у політиці й політика у спорті

Читать на русском

Займатися спортом не лише здорово, але й дуже модно. Це нам демонструють численні вітчизняні й світові селебрітіз, а зірки професійного спорту користуються часом такою популярністю і впливом, яким не завжди можуть похизуватися навіть успішні політики. Словом, активний спосіб життя нині в тренді. Тож не дивно, що й українські політики не гребують цим трендом, аби показати, які вони талановиті й усебічно розвинені люди. Хтось займається спортом за покликом душі, хтось – радше про людське око, а хтось і справді має професійне спортивне минуле. У День фізкультурника «Слово і Діло» вирішило створити жартівливу інфографіку про спортивних героїв вітчизняної політики.

PR-проліт президента Порошенка: навіщо він поліз у винищувачПоліт Порошенка у винищувачі в День ПС України не лише не додав йому симпатиків через порівняння з Путіним, а й був просто нелогічним: надто це дорогий піар-хід e країні, чиї Повітряні сили вельми скромно фінансуються.

Відзначимо, що це свято Україна отримала у спадок від Радянського Союзу. Другу суботу серпня в Президії Верховної Ради СРСР визначили Днем фізкультурника у пам’ять про Олімпійські Ігри 1980 року в Москві – перші ОІ, що відбулися у Східній Європі та країнах соціалістичного табору.

То хто ж із представників вітчизняного політикуму може сьогодні підняти на честь свята келих лимонаду? Таких людей чимало. Наприклад президент Петро Порошенко. Він, між іншим, майстер спорту із дзюдо. Тож проліт на день Повітряних сил у кабіні винищувача – не єдине, що об’єднує українського президента з російським колегою… Але, на відміну від останнього, про це своє вподобання Порошенко згадує нечасто.

Попри обіцянку губернатора, миколаївські футболісти гратимуть на недоремонтованому стадіоніГубернатор Миколаївської області Олексій Савченко не зміг виконати обіцянку щодо реконструкції до кінця червня стадіону в міському парку «Перемога».

Ще один відомий спортсмен у політиці – міністр енергетики Ігор Насалик. Він не на жарт захоплюється бодібілдингом, а його пікантні фото з Чемпіонату України, на якому він став призером, уже давно обійшли інтернет. Ще один великий фанат спорту – колишній міністр транспорту і зв’язку Євген Червоненко. Його стихія – автомобільні перегони.

Чимале представництво в політиці має футбол. Грою мільйонів всерйоз захоплюються депутати Ярослав Москаленко й Олег Осуховський, а заступник генпрокурора і глава Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький навіть є віце-президентом Федерації Футболу України.

Також останнім часом популярний серед політиків бокс. Чимало для цього (в усіх розуміннях) зробив міський голова Києва Віталій Кличко, який є не тільки багаторазовим чемпіоном світу, але і засновником промоутерської компанії ну і просто живою легендою світу спорту. Було б чудово, якби в управлінні містом йому все вдавалося настільки добре, як у ринзі…

Скласти йому компанію може голова Миколаївської обласної адміністрації Олексій Савченко. Він займається боксом і кікбоксингом, є кандидатом у майстри спорту. На жаль, як і Кличко, він уже встиг стати героєм мемів. Якщо київський градоначальник прославився своїми обмовками, то миколаївський губернатор – не дуже грамотним професійним тестом. Обидва, щоправда, зуміли над цим пожартувати: перший пообіцяв видати книгу власних «афоризмів», а другий з’явився на публіці в футболці з текстом, виправленим червоною ручкою. Ну що ж, добре, що хоч із почуттям гумору в українських боксерів-політиків склалося!

Кого ще варто назвати? Любителя кінного спорту Олександра Онищенка, призера Олімпійських ігор з плавання Дениса Силантьєва, екс-депутата, а в минулому – найкращого футболіста Європи Олега Блохіна. Про те, хто ще з вітчизняних політиків відомий любов’ю до спорту і які досягнення вони мають – в інфографіці «Слова і Діла».

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: