Зведення штабу АТО 24 серпня: близько 20 обстрілів, є поранені

Читать на русском
На більшість збройних провокацій противника українські бійці відповідали щільним і агресивним вогнем зі зброї, яка не заборонена мінськими домовленостями.

За минулу добу 23 серпня незаконні збройні формування 18 разів порушили перемир'я. В результаті обстрілу один український воїн поранений, ще один отримав бойову травму.

Про це йдеться в повідомленні прес-центру штабу АТО на сторінці в Facebook, пише «Слово і Діло».

«Обстріляне перемир'я»: динаміка обстрілів сил АТО з 21 липня по 20 серпняЗа останні 30 днів в результаті обстрілу з боку російсько-окупаційних сил загинули 11 українських бійців і ще 96 отримали поранення. Всього за цей період противник 745 раз обстріляв позиції сил АТО на Донбасі.

Минула доба в зоні проведення антитерористичної операції починалася порівняно спокійно: до 19.00 середи активність бойовиків була мінімальною. Увечері ж почалися обстріли позицій ЗСУ.

Так, 4 рази за різними напрямками, використовуючи гранатомети і великокаліберні кулемети, НВФ били по українським укріпленням в Авдіївській промзоні. Крім того, на Донецькому напрямку під вогонь ворога потрапили опорні пункти ЗСУ у Зайцевому і шахти Бутівки. А близько 23 години бойовики майже годину зі стрілецької зброї обстрілювали будинки мирних жителів Майорського.

Карта АТО: ситуація на сході України станом на 23 серпняСитуація на сході країни станом на 00:00 23 серпня 2017 року за даними РНБО України, прес-центру АТО, Міноборони, журналістів і волонтерів.

На Луганському напрямку в кінці доби противник двічі відкривав вогонь з 82-міліметрових мінометів в районі Новоалександрівки. Внаслідок цих обстрілів один український військовий отримав поранення. Також випадки застосування бойовиками гранатометів зафіксовані на підступах до Катеринівки і Кримського.

На Приморському напрямку учасники НЗФ обстрілювали опорні пункти сил АТО в околицях Павлопіля, Широкіного і Лебединського.

На більшість збройних провокацій противника українські бійці відповідали щільним і агресивним вогнем зі зброї, яка не заборонена мінськими домовленостями.

Нагадаємо, в Мінську домовилися про «шкільне перемир'я» на Донбасі.

Раніше президент Петро Порошенко заявив, що російських окупантів від прапора України корчить, як чортів від ладану.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: