Зведення штабу АТО 24 серпня: близько 20 обстрілів, є поранені

Читать на русском
На більшість збройних провокацій противника українські бійці відповідали щільним і агресивним вогнем зі зброї, яка не заборонена мінськими домовленостями.

За минулу добу 23 серпня незаконні збройні формування 18 разів порушили перемир'я. В результаті обстрілу один український воїн поранений, ще один отримав бойову травму.

Про це йдеться в повідомленні прес-центру штабу АТО на сторінці в Facebook, пише «Слово і Діло».

«Обстріляне перемир'я»: динаміка обстрілів сил АТО з 21 липня по 20 серпняЗа останні 30 днів в результаті обстрілу з боку російсько-окупаційних сил загинули 11 українських бійців і ще 96 отримали поранення. Всього за цей період противник 745 раз обстріляв позиції сил АТО на Донбасі.

Минула доба в зоні проведення антитерористичної операції починалася порівняно спокійно: до 19.00 середи активність бойовиків була мінімальною. Увечері ж почалися обстріли позицій ЗСУ.

Так, 4 рази за різними напрямками, використовуючи гранатомети і великокаліберні кулемети, НВФ били по українським укріпленням в Авдіївській промзоні. Крім того, на Донецькому напрямку під вогонь ворога потрапили опорні пункти ЗСУ у Зайцевому і шахти Бутівки. А близько 23 години бойовики майже годину зі стрілецької зброї обстрілювали будинки мирних жителів Майорського.

Карта АТО: ситуація на сході України станом на 23 серпняСитуація на сході країни станом на 00:00 23 серпня 2017 року за даними РНБО України, прес-центру АТО, Міноборони, журналістів і волонтерів.

На Луганському напрямку в кінці доби противник двічі відкривав вогонь з 82-міліметрових мінометів в районі Новоалександрівки. Внаслідок цих обстрілів один український військовий отримав поранення. Також випадки застосування бойовиками гранатометів зафіксовані на підступах до Катеринівки і Кримського.

На Приморському напрямку учасники НЗФ обстрілювали опорні пункти сил АТО в околицях Павлопіля, Широкіного і Лебединського.

На більшість збройних провокацій противника українські бійці відповідали щільним і агресивним вогнем зі зброї, яка не заборонена мінськими домовленостями.

Нагадаємо, в Мінську домовилися про «шкільне перемир'я» на Донбасі.

Раніше президент Петро Порошенко заявив, що російських окупантів від прапора України корчить, як чортів від ладану.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: