Порошенко: російських окупантів від прапора України корчить, як чортів від ладану

Читать на русском
Президент Петро Порошенко привітав українців з Днем державного прапора і розповів, від кого залежить незалежність країни.
фото: прес-служба президента

Президент Петро Порошенко привітав українців з Днем державного прапора і розповів, від кого залежить незалежність країни.

Про це він заявив у виступі на честь Дня державного прапора, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу глави держави.

«Доля незалежної держави залежить від кожного з нас. Але головним її гарантом є наші Збройні Сили України, Національна гвардія, інші силові структури, які боронять країну від російської агресії», – сказав Порошенко.

При цьому він зазначив, що обов’язок українців перед минулими і прийдешніми поколіннями полягає в тому, щоб зробити все можливе, аби прапор України знову піднявся над усією територією країни, включно з нині окупованими Росією Кримом та Донбасом.

«Російських окупантів від українського прапору корчить, як чортів від ладану. Тому вони й кинули за грати кримчанина Володимира Балуха. За те, що він на українській землі, у Криму над своєю домівкою вивісив український прапор. Балух знав, чим ризикує, але свідомо пішов на цей мужній вчинок. Володимир буде вільним, і Крим буде вільним від Росії та її «зелених чоловічків», – підкреслив Порошенко.

Нагадаємо, 23 серпня зі зверненнями до українців з нагоди Дня державного прапора виступили президент Порошенко і прем'єр-міністр Володимир Гройсман.

Увечері 22 серпня Порошенко провів телефонні переговори з учасниками Нормандського формату, на якому сторони домовилися про припинення вогню на Донбасі в зв'язку з початком нового навчального року.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: