Карта АТО: ситуація на сході України станом на 23 серпня

Читать на русском

Ситуація на сході країни станом на 00:00 23 серпня 2017 року за даними РНБО України, прес-центру АТО, Міноборони, журналістів і волонтерів.

За минулу добу внаслідок бойових дій загиблих у лавах українських військ немає, чотири військовослужбовці дістали поранення і травми.

Луганський напрямок

Традиційно основні бойові дії розгорнулися у Попаснянському районі. Окупанти кілька разів застосовували міномети, а також легке озброєння. Українські війська активно вели вогонь у відповідь. Окрім цього, противник кілька разів порушив режим тиші у Станично-Луганському районі і біля с. Кримське.

Всього за минулу добу на Луганському напрямку сталося сім ворожих обстрілів, зокрема чотири – з важкого озброєння.

Донецький напрямок

Обстановка принципово не змінилася.

Тривають регулярні ворожі обстріли на ділянці фронту Кам’янка – Авдіївка – позиція «Шахта Бутовка». Епізодично ворог застосовував міномети. Вчора вогонь з боку противника вівся зі східного та південного напрямків.

Окрім цього, неспокійно вчора було на світлодарській дузі та у Зайцевому. В обох районах противник використовував важке озброєння (міномети).

Всього за минулу добу на Донецькому напрямку сталося 11 ворожих обстрілів, зокрема чотири – з важкого озброєння.

Маріупольський напрямок

Одразу після опівночі у Мар’їнці почався потужний мінометний обстріл. Він тривав лише 15 хвилин, але при цьому було випущено не менше 20 мін.

Ввечері окупанти знову активізувалися, але вже в іншому районі. Одночасно у Гнутовому, Водяному, Талаківці бойовики відкрили вогонь зі 122-мм гармат. Стрільба велася одразу з трьох майданчиків із короткими паузами. Протягом чотирьох годин по наших позиціях було випущено понад 50 снарядів.

На трьох інших позиціях Маріупольського напрямку протягом дня також відбулося по одному ворожому обстрілу із застосуванням легкого озброєння.

Всього за минулу добу на Маріупольському напрямку сталося 10 ворожих обстрілів, зокрема сім – з важкого озброєння.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: