«Обстріляне перемир'я»: динаміка обстрілів сил АТО з 21 липня по 20 серпня

Читать на русском

За останні 30 днів в результаті обстрілу з боку російсько-окупаційних сил загинули 11 українських бійців і ще 96 отримали поранення. Всього за цей період противник 745 раз обстріляв позиції сил АТО на Донбасі: жодного дня не обійшлося без мінометних обстрілів, періодично бойовики використовували великокаліберну артилерію, танки і РСЗВ.

Наприкінці липня і початку серпня кількість обстрілів бойовиками українських позицій знову почала зростати і з 1 серпня середня кількість обстрілів в день коливалося на рівні в 20-30 в день.

Найсерйозніші втрати за цей період українські захисники зазнали 29 липня, а також в період з 8 по 12 серпня. Так, 29 липня під час мінометного обстрілу під Красногорівкою загинув один і отримали поранення шестеро бійців. Всього ж за цей день були поранені 9 військовослужбовців.

«Обстріляне перемир'я»: динаміка обстрілів сил АТО з 19 червня до 20 липняЗа минулий місяць, з 19 червня до 20 липня, в результаті обстрілу бойовиками сил АТО на Донбасі загинули 24 українських військовослужбовця, ще 77 – отримали поранення. Загалом за цей період ворог здійснив 853 обстріли із застосуванням артилерії, танків і мінометів по позиціях захисників України.

Після масованих обстрілів з важкого озброєння на донецькому і маріупольському напрямках 8 серпня загинули 3 і отримали поранення 9 військових. У цей день командування АТО пообіцяло підвести назад до лінії розмежування українське важке озброєння у відповідь на обстріли.

11 і 12 серпня за два дні загинув один український захисник і отримали поранення 11 осіб. Крім того, 14 серпня в результаті обстрілу з мінометів були поранені вісім бійців АТО.

Велика кількість обстрілів за минулі 30 днів фіксувалося з 1 по 5 серпня, коли періодично крім стандартного набору зі стрілецької зброї, мінометів і гранатометів ворог підключав важку артилерію калібру 152 мм. При цьому, за даними штабу АТО, незважаючи на досить сильні обстріли 2 і 3 серпня армія не зазнала втрат убитими і пораненими.

З другої половини серпня кількість обстрілів на добу значно зросла – так, з 14 числа противник щодня обстрілював позиції сил АТО в середньому не менше 30 разів, все частіше застосовуючи артилерію калібру 122 мм. Пік кількості обстрілів за цей період припав на 20 серпня, коли за день бойовики здійснили 47 обстрілів, в тому числі з переносної РСЗВ «Град-П» і 122-мм артилерії.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: