Уряд підтримав реформу, на яку Євросоюз виділив 100 млн євро

Читать на русском
Уряд затвердив низку нормативних актів для наступного етапу реформи державного управління.

Уряд затвердив низку нормативних актів для наступного етапу реформи державного управління.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на Урядовий портал.

У рамках цієї реформи уряд розпочинає відкритий конкурс на нові посади в 10 пілотних міністерствах, а також секретаріаті Кабміна, Нацдержслужбі, Національному агентстві електронного урядування.

У пілотних міністерствах будуть створені нові структурні підрозділи – директорати політики, а також директорати стратегічного планування та євроінтеграції, що зосередять на собі ключову функцію міністерств – формування політики у підзвітних сферах.

В уряді розповіли про нові посади із зарплатнею 50-70 тисячКабінет міністрів створює нові підрозділи — директорати, керівники яких отримуватимуть 70 тисяч гривень на місяць.

На посади керівників директоратів, а також їхніх працівників (державних експертів), проведуть відкриті конкурси.

Уряд також розробив єдиний портал, на якому будуть зібрані вакансії фахівців з питань реформ та на якому можна буде подати документи на конкурс онлайн. Вакансії на ньому будуть додаватись самими міністерствами з 4 вересня. Про дату запуску порталу та його адресу буде повідомлено додатково.

Реформа державної служби проводиться за підтримки Європейського союзу. У травні бюджет України отримав перший транш у 10 мільйонів євро, а загальний бюджет становить понад 100 млн євро.

Нагадаємо, у липні Кабінет міністрів України оголосив конкурс для тисячі нових фахівців, яких візьмуть на роботу до уряду в рамках реформи десяти міністерств і секретаріату.

Також стало відомо, що секретаріат Кабміну збільшиться на 180 осіб.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: