Як і чим завершиться пенсійна реформа для Гройсмана

Читать на русском
Андрій Новакекономіст

Очевидно, що з боку Володимира Гройсмана ця заява -попередження для того, аби не відбулося нічого непередбачуваного.

Про це в коментарі «Слову і Ділу» розповів голова Комітету економістів України Андрій Новак, оцінюючи заяву прем’єр-міністра про те, що пенсійна реформа під загрозою знищення.

«Гройсман фактично попередив, що у випадку різких рухів, зриву – будуть негативні наслідки, негативний суспільний резонанс, внаслідок чого постраждають всі політики. Але навіть якщо зрив і був би – критичного нічого не сталося б», - констатував Новак.

Справа в тому, що саме на пенсійній реформі Гройсман побудував свою широку піар-компанію. Опоненти можуть цим скористатися.

«Його політичні опоненти, до яких може відноситися зараз навіть президент, з яким у прем’єр-міністра, за чутками, зіпсувалися відносини, можуть спробувати зірвати пенсійну реформу як головну PR-фішку Гройсмана», - припускає експерт.

На його переконання, сценарій розвитку і завершення теми пенсійної реформи буде залежати від політичних мотивів.

«Перш за все, від БПП і НФ. Якщо вони на політичному рівні ухвалять рішення підтримати діючий Кабмін, – то необхідні голоси будуть. Якщо ж на політичному рівні вони домовляться, що прем’єр-міністра треба збивати з політичного поля як ймовірного нового конкурента, – відповідно, голосувати не будуть. Оскільки Гройсман не має власної політичної сили, то він залишиться фактично ні з чим», - резюмував Андрій Новак.

Минулого року прем’єр запевнив, що Кабмін знайде можливості для збільшення пенсій, а пізніше пообіцяв зробити Пенсійний фонд бездефіцитним. Всі обіцянки Володимира Гройсмана – за посиланням.

Раніше аналітики порталу з’ясували, що за рік роботи міністри Кабміну Гройсмана встигли виконати близько третини обіцянок.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: