Мінфін закликає скоротити витрати на членство в міжнародних організаціях

Читать на русском
Міністерство фінансів закликало оптимізувати, скоротити або зробити відстрочку оплати внесків до міжнародних організацій, членом яких є Україна, у 2018 році.

Міністерство фінансів закликало оптимізувати, скоротити або зробити відстрочку оплати внесків до міжнародних організацій, членом яких є Україна, у 2018 році.

Про це йдеться в листі Мінфіну головним розпорядникам бюджетних коштів про підготовку бюджетних запитів до проекту державного бюджету на 2018 рік, текст якого мають в розпорядженні «Українські Новини», пише «Слово і Діло».

Податкові зміни і проблемна націоналізація Привату: як працює Мінфін під керівництвом ДанилюкаЕксперт «Реанімаційного пакету реформ» назвав головні досягнення і недопрацювання Мінфіну під керівництвом Олександра Данилюка.

Мінфін повідомляє, що проект витрат по кожному пункту має підтверджуватися розрахунками та економічними обґрунтуваннями, відповідати вимогам щодо жорсткого режиму економії бюджетних коштів, упорядкування фінансових зобов'язань держави та узгодження їх з реальними можливостями держбюджету.

«При підготовці інформації (в розрізі окремих організацій) про мінімально необхідні потреб у коштах на виконання фінансових зобов'язань щодо сплати внесків до міжнародних організацій, членом яких є Україна, необхідно керуватися вимогами щодо оптимізації сум внесків, їхнього скорочення і/або відстрочення», - йдеться в листі.

Мінфін також рекомендує головним розпорядникам бюджетних коштів при розподілі показників витрат враховувати завдання по забезпеченню ефективної участі в діяльності міжнародних організацій, в тому числі в частині підвищення рівня використання їхніх потенційних можливостей.

Крім того, Мінфін рекомендує при здійсненні розрахунків потреб в коштах на забезпечення діяльності закордонних дипломатичних установ України враховувати тільки потреби у витратах невідкладного характеру, а також пропонує мінімізувати витрати на оренду приміщень та комунальні послуги, зокрема шляхом відмови від оренди житлових приміщень підвищеної комфортності.

Нагадаємо, Мінфін розриває відносини з компаніями братів Суркісів.

А до 2020 року Мінфін удвічі скоротить число стипендій.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: