Кияни отримають платіжки зі збільшеною квартплатою вже цього місяця

Читать на русском
В середньому сума у платіжці здорожчає приблизно на 100-150 грн, а все через зростання тарифів з утримання будинків і прибудинкових територій.

Кияни отримають платіжки зі збільшеним тарифом на послуги з утримання багатоквартирних будинків і прибудинкових територій в серпні.

Про це заявив заступник голови Київської міської державної адміністрації Петро Пантелєєв, пише «Слово і Дело» з посиланням на «Українські новини».

Віталій КличкоМіський голова Києва
Кличко має намір демонополізувати ринок теплоенергетикиСказано 24 травня 2016 р.Статус обіцянки: У процесі

«Був підвищений тариф на послуги з утримання будинків. По сектору будинків, які управляються комунальними керуючими компаніями, незабаром, в серпні, частина киян отримає платіжки вже з новими тарифами, скоригованими», - сказав Пантелєєв.

Він зазначив, що середній тариф для киян, будинки яких перебувають на балансі комунальних ЖЕКів, залишається нижчим, ніж тариф для жителів будинків, обслуговування яких здійснюють комерційні структури.

«Ми говоримо про те, що тариф, навіть новий, для комунального сектора залишається меншим, ніж середній тариф для комерційних ЖЕКів. Середній тариф для комунальних ЖЕКів - 5,8 грн за м², для комерційних підприємств - 8,23 грн», - додав Пантелєєв.

За його словами, близько 60% житлового фонду столиці обслуговується комунальними керуючими компаніями, а решта 40% - комерційними структурами.

Нарахування пені та штрафні санкції: що робити з боргами за «комуналку»Незалежний енергетичний експерт оцінив ситуацію із заборгованістю за комунальні послуги та розповів про покарання для боржників.

17 червня Пантелєєв заявляв, що підвищення квартирної плати в будинках Києва пов'язано із різким зростанням збитковості підприємств в сфері житлово-комунального господарства.

Влада Києва затвердила нові тарифи на послуги з утримання будинків, споруд та прибудинкових територій з 1 липня. Відповідне розпорядження №668 від 6 червня оприлюднено на офіційному сайті Київської міської державної адміністрації.

Раніше, експерт з енергетичних питань «реанімаційному пакету реформ» розповів «Слову і Ділу» про ситуацію із нарахуванням субсидій для українців.

Нагадаємо, в квітні КМДА доручила комунальним підприємствам розробити плани підвищення якості послуг.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: