Як українці оплачували комуналку з початку року?

Читать на русском

За даними Укрстату, з початку 2017 роки за послуги житлово-комунального господарства в Україні заплатили 35,2 мільярди гривень, або майже 90% від загальної суми виставлених рахунків: «Слово і Діло» розібралося, в яких областях країни справно платять за рахунками за комуналку.

Найбільш дисципліновані мешканці живуть у Житомирській області – тут з початку року не тільки повністю розплатилися за рахунками, а й погасили 22% заборгованості за попередній період.

Крім того, з оплатою комуналки повністю впоралися ще в шести областях і столиці – в Києві, Хмельницькій, Вінницькій, Чернігівській, Черкаській, Тернопільській і Кіровоградській областях сплачено понад сто відсотків.

Артем СитникДиректор Національного антикорупційного бюро України
Ситник пообіцяв передати у Генпрокуратуру матеріали внутрішнього розслідування ситуації з міграційною службоюСказано 1 грудня 2017 р.Статус обіцянки: Не виконано

Незважаючи на сусідство з лінією фронту, справно платили за комуналку в Донецькій області – тут оплачені 96,7% рахунків на суму в 1,7 мільярда гривень.

У той же час в сусідній прифронтовій Луганській області за цей час оплатили тільки 62,6% платіжок на суму 420 мільйонів гривень.

Однак в Сумській, Івано-Франківській та Чернівецькій областях справи йдуть ще гірше – тут з початку року погасили лише трохи більше половини платежів.

Загалом у більшій частині регіонів люди справляються з оплатою за житлово-комунальні послуги – області демонструють показники на рівні від 80% оплати і вище, іноді не дотягаючи до стовідсоткової декількох часток відсотка.

За обсягом зібраних коштів за послуги ЖКГ на першому місці з великим відривом йде Київ – тут заплатили 5,4 мільярда гривень. На другому і третьому місцях за обсягами оплати перебувають Дніпропетровська та Харківська області – 3,8 і 2,9 мільярда гривень відповідно.

При цьому Дніпропетровська область одночасно є лідером за обсягом призначених субсидій – їх загальна сума з початку року склала 180 мільйонів гривень. До п'ятірки найбільш субсидованих по ЖКГ областей потрапили також Полтавська, Харківська, Львівська та Івано-Франківська, де держава погасила суми близько 130-140 мільйонів гривень.

Найменш субсидованими за термін з початку року були Миколаївська, Херсонська та Луганська області, де держава виділила на оплату послуг ЖКГ від 40 до 60 мільйонів гривень.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: