Киянам спростять оплату за «комуналку»: як працюватиме нова система

Читать на русском
На сайті КМДА можна буде оплатити всі послуги ЖКГ через сервіс Кабінет киянина і отримати бонуси.

Вже за кілька тижнів на сайті КМДА з'явиться унікальний сервіс «Кабінет киянина», де жителі столиці зможуть оплатити всі комунальні послуги єдиної електронної платіжкою в один клік. Також там можна буде проводити інші платіжні операції.

Про це повідомили в КМДА, передає «Слово і Діло».

«Після реєстрації на сайті у кожного буде свій пароль. Зайшовши в свій «Кабінет киянина», мешканці столиці зможуть заплатити за комунальні послуги. Там буде створено єдиний платіжний документ в електронному вигляді. Для користувачів «Картки киянина» оплата буде без комісії. Ті, хто буде оплачувати комунальні послуги вчасно, можуть розраховувати на бонуси, наприклад, у вигляді безкоштовних поїздок у громадському транспорті або знижок на різні послуги», — розповів директор департаменту інформаційно-комунікаційних технологій КМДА Юрій Назаров.

Зареєструватися в «Кабінеті киянина» зможуть лише ті, хто офіційно проживає в столиці, і люди, які офіційно працюють в Києві. У особистому кабінеті кияни зможуть отримувати різного роду повідомлення про важливі зміни і події в Києві.

Жителям двох районів Києва вимкнули гарячу водуУ зв'язку з проведенням гідравлічних випробувань з 16 травня, компанія «Київенерго» відключила гаряче водопостачання в Шевченківському і Солом'янському районах.

«Це буде розширений платіжний сервіс, оскільки, крім «комуналки», можна буде оплатити, наприклад, харчування дитини у дитячому садку, а в майбутньому придбати єдиний проїзний квиток і навіть записатися в електронну чергу до лікаря», — пояснив Назаров.

Раніше повідомлялося, що в Києві повернуться до ідеї перейменування проспекту Ватутіна проспект Шухевича.

Нагадаємо, на вихідних в центрі Києва обмежать рух транспорту.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: