З громадянством чи без – Саакашвілі все одно створюватиме проблеми для української влади

Читать на русском
Катерина Одарченкополіттехнолог

В Грузії у Саакакшвілі була пасіонарність, помножена на менеджмент виборчий і управлінський. В Україні – пасіонарність є, але менеджменту немає, підтримки і грошей теж. Тому українського чуда не сталося.

Про це в коментарі «Слову і Ділу» розповіла засновниця компанії SIC Group Ukrainе, політтехнолог Катерина Одарченко, оцінюючи відмову Саакашвілі від литовського громадянства та його подальші перспективи в Україні.

«Маючи конфлікт з проросійським президентом Грузії, як сам Саакашвілі його називає, а також пакет успішних реформ, які його команда реалізувала в Грузії, можливо, Саакашвілі має або розраховує отримати американське громадянство. Питання в тому, що зараз Саакашвілі доведеться обирати, як далі рухатися відносно України», - міркує експерт.

Політтехнолог наголосила, що Саакашвілі потрібна красива історія, щоб повернутися до України.

«Звичайно Саакашвілі може повернутися, наприклад, будучи громадянином Сполучених Штатів Америки», - допустила вона.

Якими обіцянками запам’ятається Саакашвілі на посаді одеського губернатора?Що встиг виконати, а що провалив на посаді голови Одеської ОДА одіозний грузинський реформатор – огляд обіцянок Міхеіла Саакашвілі.

За її словами, в такому разі Саакашвілі, згідно із законодавством, хоч і не матиме змоги брати участь в українських виборах як кандидат, але може грати в публічній площині.

«З громадянством України чи без нього Саакашвілі може спілкуватися з журналістами, озвучувати свої позиції, підтримати якогось кандидата. Це буде впливати на перебіг будь-якої передвиборчої компанії», - вважає Одарченко.

Політтехнолог уточнила, що, зважаючи на риторику, яку наразі використовує Саакашвілі, – він точно не планує закінчувати свій проект в Україні.

«Інших варіантів у нього просто немає. У Грузії – перспектив немає. В США відкривати майданчик грузинських проблем – можна, але це не його рівень амбіцій. Відповідно в Україні хоч у нього і впав рейтинг, але все ж залишається певний рівень довіри та впізнаваності. Перспективи в сенсі публічної роботи, продовження проекту, який він не зупинив, а розвиває, ще є», - розповіла Катерина Одарченко.

Про основні досягнення Міхеїла Саакашвілі та його головні провали в Україні – в матеріалі «Якими обіцянками запам’ятається Саакашвілі на посаді одеського губернатора?»

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: