Саакашвілі відмовився від громадянства Литви

Читать на русском
Саакашвілі заявив у Вільнюсі, що не претендує на отримання литовського громадянства, хоча і вдячний за таку пропозицію деяким політикам Литви.

Екс-голова Одеської області Михаіл Саакашвілі заявив у Вільнюсі, що не претендує на отримання литовського громадянства, хоча й вдячний за таку пропозицію деяким політикам Литви.

Про це повідомляє «Слово і Діло», посилаючись на «Інтерфакс-Україна».

Справи Пашинського та Саакашвілі – тотальна перемога феодальних порядків і феодального мисленняЕксперт пояснив, у чому показовість справ Саакашвілі та Пашинського для населення та чому Україна зробила крок назад у розбудові правової держави.

«Ні, я маю повернути українське громадянство, воно було відібране нелегально. Багато українців обурені й відчули б себе покинутими, якщо я за них не буду боротися», – сказав Саакашвілі, відповідаючи на запитання, чи буде він домагатися литовського громадянства.

Розглянути таку можливість після того, як колишній президент Грузії був позбавлений українського громадянства, запропонував євродепутат від Литви Пятрас Ауштрявичус.

Саакашвілі зазначив, що наразі може подорожувати, оскільки має український паспорт, і пообіцяв захищати свої права на українське громадянство в судах цієї країни.

У другій половині дня, 8 серпня, Саакашвілі має намір відлетіти з Вільнюса.

Раніше Держприкордонслужба пообіцяла, що Саакашвілі не пустять в Україну й вилучать паспорт.

Нагадаємо, Польща отримала запит Грузії про розшук Саакашвілі.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: