Суд дозволив ГПУ спецрозслідування щодо Арбузова

Читать на русском
Печерський районний суд Києва задовольнив клопотання ГПУ і дозволив спецрозслідування щодо колишнього першого віце-прем'єр-міністра України Сергія Арбузова.

Суд дозволив Генеральній прокуратурі України (ГПУ) спецрозслідування щодо колишнього першого віце-прем'єр-міністра України Сергія Арбузова.

Про це повідомляє прес-служба ГПУ, передає «Слово і Діло».

«За клопотанням Генпрокуратури судом надано дозвіл на здійснення спеціального досудового розслідування відносно підозрюваного Сергія Арбузова», - йдеться у повідомленні.

ГПУ здійснює досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом невиконання покупцем пакета акцій ВАТ «Укртелеком» - ТОВ «ЕСУ» умов приватизації зі створення виділеної телекомунікаційної мережі спецпризначення і незаконного її фінансування протягом 2012 - 2013 років за рахунок коштів держбюджету України на суму 220 млн гривень, - відзначили в прес-службі.

Гречківський півроку ознайомлювався з матеріалами справи – ГПУ (доповнено)У Генпрокуратурі розповіли, як адвокати члена ВРП Павла Гречківського затягували процедури ознайомлення з матеріалами справи.

Так, у вказаному кримінальному провадженні 24 квітня 2017 року складено повідомлення про підозру Арбузову в скоєнні із злочином, передбачене у ч. 5 ст. 27 ч. 5 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) КК України, а 26 травня 2017 року він оголошений в розшук.

Наголошується, що 10 серпня 2017 року в зазначеному кримінальному провадженні Печерським районним судом Києва задоволено клопотання ГПУ та надано дозвіл на здійснення спеціального досудового розслідування стосовно підозрюваного Арбузова.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що ГПУ оголосила про підозру екс-першому віце-прем'єр-міністру України Сергію Арбузову.

Раніше повідомлялося, що ГПУ перевірить офшори Арбузова.

У травні поточного року Інтерпол скасував міжнародний розшук Арбузова.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: