Гречківський півроку ознайомлювався з матеріалами справи – ГПУ (доповнено)

Читать на русском

У Генпрокуратурі розповіли, як адвокати члена ВРП Павла Гречківського затягували процедури ознайомлення з матеріалами справи.
Павло Гречківський

Захист члена Вищої ради правосуддя Павла Гречківського зволікав із ознайомленням з матеріалами досудового розслідування, тим самим затягуючи передачу обвинувального акту до суду.

Про це йдеться у відповіді начальника відділу розгляду запитів на надання публічної інформації Генеральної прокуратури України Наталії Теличко від 11 липня на лист журналіста «Слова і Діла».

«З урахуванням положень 290 КПК України, досудове розслідування в зазначеному кримінальному провадженні завершене, стороні захисту надано доступ до матеріалів досудового розслідування. Водночас, у зв'язку із зволіканнями сторони захисту при ознайомлені з матеріалами, до яких їм надано доступ, слідчий суддя Печерського районного суду міста Києва, за клопотанням ГПУ, встановив строк для ознайомлення з матеріалами до 25 липня 2017 року», – йдеться у відповіді Генпрокуратури.

За інформацією ГПУ, після того, як збіжить кінцевий терміну сторона захисту буде вважатися такою, що вже використала можливість ознайомлення з матеріалами справи.

У той же час, за словами прес-служби Гречківського, доступ до матеріалів досудового розслідування було відкрито тільки 3 квітня, але отримати документи захисту члена ВРП так і не вдалося. 7 квітня судом було відсторонено слідчого і прокурора у цій справі, що ускладнило процес ознайомлення.

Як відомо, адвокати Гречківського отримали доступ до матеріалів досудового розслідування 6 лютого.

Два дні тому, 8 серпня, ГПУ був переданий до суду обвинувальний акт щодо Гречківського.

Нагадаємо, ГПУ вручила Гречківському обвинувальний акт за фактом шахрайства.

Раніше стало відомо, що підозрюваний у здирництві член ВРП Гречківський повернувся на роботу.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: